.

Una cartell demanant justícia per a la victima en la protesta dels treballadors de la presó de Mas d’Enric que tallen l’accés. Foto: ACN

Els treballadors de la presó de Mas d’Enric, al Catllar, han arribat al límit i denuncien al carrer les mancances en seguretat arrel de l’assassinat de la cuinera Núria López el passat dimecres a mans d’un intern

Miquel López, treballador de la presó de Mas d’Enric, explica que el reclús tenia una expedient per agredir un altre pres, i que la víctima estava sola quan la va matar. Així, el pres que dimecres va matar la cuinera havia estat expedientat fa uns mesos per una agressió a un altre reclús, a qui li va clavar un cop de puny. Arran d’aquest expedient, l’home va ser apartat de la cuina temporalment però se li va permetre tornar un cop superada la sanció interposada. Altres fonts han explicat a l’ACN que l’home era autoritari i que no hauria d’haver tornat a la cuina després d’aquest fet.

També reclama més personal i la dimissió de la consellera de Justícia. I ha denunciat que a la cuina, on va passar el crim, no hi ha cap funcionari a dins: “S’han volgut estalviar funcionaris i al carrer Major i hi ha agressions. Jo he estat l’estiu passat al mòdul 4, amb 100 reclusos, i amb només dos funcionaris, quan el mínim hauria de ser de quatre”.

López creu que el motiu del crim era que l’agressor “era una persona dominant i devia estar fart que el manessin. Jo coneixia com era”. El funcionari és taxatiu: “La consellera ha de dimitir, les seves polítiques de buenisme, aquella que diu que tots som bons, no funcionen”.

 

Al seu torn, Ramón Cobos, un sanitari de la presó, explica en aquest vídeo que ell mateix ha patit agressions: “No tenim seguretat, falta personal i no es fa res. I el que ha passat no es pot permetre”:

Redacció – ACN