.

.

TOTS 21


El Moll de Costa il·luminat per Nadal. Foto: Port de Tarragona

El Port de Tarragona torna a programar enguany diferents activitats culturals, artístiques, esportives i familiars per Nadal sota el títol ‘Nadal de Somni’. Les activitats es desenvoluparan des de l’1 de desembre fins al 6 de gener de 2024. El tret de sortida de la programació nadalenca del Port serà l’encesa de llums del barri del Serrallo i Moll de Costa, un acte molt popular a la ciutat i obert a tota la ciutadania que es durà a terme aquest divendres, 1 de desembre a les 19:30h. Aquest any, el Port aposta per crear uns espais per desenvolupar la creativitat, la sostenibilitat i la cooperació, on tot el públic familiar podrà formar part en la creació d’un entorn màgic, innovador i sostenible. Totes les activitats tenen caràcter gratuït i es duen a terme en diferents espais del Moll de Costa, Arxiu del Port, Museu del Port, Teatret del Serrallo, Escala Reial, Tinglados i Pèrgola del Serrallo. Fins al 6 de gener un centenar d’actes culturals, artístics i esportius ompliran la #RamblaDeLaCultura.

Aquest dimecres s’ha dut a terme la presentació de totes les activitats nadalenques del Port de Tarragona, un acte que ha comptat amb un tastet d’un dels espectacles, el de Darío Proximity, que actuarà el 28 de desembre al Tinglado 1 amb el show “Rubinstein, l’inventor màgic“.

Aquest divendres a les 19:30 h amb la tradicional encesa dels llums del Serrallo i Moll de Costa el Port de Tarragona dona el tret de sortida a la programació ‘Nadal de Somni’. El calendari nadalenc del Port torna a donar molt de protagonisme a la llum que estarà present en tots els vessants artístics. La il·luminació de la façana marítima, amb espais com l’espai ‘El Bosc encantat’ i l’exposició ‘El Mar de llum’ al Tinglado 2 al Moll de Costa ompliran els carrers de color amb una instal·lació alimentada al 100% amb energia verda. El Nadal del Port també es caracteritza per potenciar artistes del territori establint sinergies amb iniciatives culturals i artístiques que es mouen per la ciutat i un entorn més pròxim. I enguany, el Nadal portuari juga amb els conceptes del ‘fons i la forma’ com a estratègia lúdica i de conscienciació ambiental amb activitats i elements que conviden al públic assistent a cuidar el nostre planeta a través d’activitats de reciclatge, reutilització de materials, reinvenció i revolució en espais amb activitats que fomenten la creativitat, la sostenibilitat i la cooperació.

Foto de família de la presentació del Nadal de somni del Port de Tarragona. Tots21

Encesa de les Llums del Serrallo

L’encesa dels Llums del Serrallo i del Moll de Costa es farà el proper divendres 1 de desembre i marcarà l’inici del programa de Nadal del Port de Tarragona. El públic que hi assisteixi a partir de les 19.30 h podrà gaudir de l’espectacle de ball creat per la Jove Cia de dansa Arantxa Sagardoy i inspirat en “El Trencanous” de Txaikovski. Aqueta trobada nadalenca també comptarà amb els gegants i la coral del Serrallo. Un cop encesos els llums de Nadal, tots els assistents podran gaudir d’una xocolatada popular. Uns focs artificials posaran la cirereta a aquest primer tast del programa de Nadal del Port de Tarragona.

Concert de Nadal

Enguany, el Concert de Nadal anirà a càrrec de les germanes Judit i Meritxell Neddermann. Les dues cantants presentaran un concert de nadales populars inspirades en el seu treball “Present”. El disc és una revisió de nadales populars catalanes amb el “toc Neddermann”. Hi col·laboren músics destacats com Ferran Savall o les germanes Ahyvin i Ahylin Bruno. Meritxell i Judit nascudes en una família de músics s’han fet un forat dins el panorama musical català, cada una traçant camins diferents, i seran el 23 de desembre al Tinglado 1 del Moll de Costa. L’esdeveniment és d’entrada lliure amb invitació que espot aconseguir a la web d’Entradium.

Judit i Meritxell Neddermann seran les protagonistes del Concert de Nadal. Foto: Cedida

Activitats del ‘Nadal de Somni’

Aquests són els espais i les activitats més representatives d’aquest Nadal 20223.

Magatzem Reial. Refugi 1. Torna el magatzem reial per acollir la feina incansable dels patges reials per aconseguir que en la preparació dels regals tot flueixi de la millor manera possible. Des del dia 27 de desembre fins al dia 27 de gener.

La fàbrica de les joguines. El Tinglado 1 es converteix en la fàbrica de les joguines on tot és possible. Tallers, espectacles, jocs gegants, espai nadó, pinta-cares. Aquest espai acollirà cada dia una temàtica diferents (circ, música, màgia i contes) i un objectiu diferents en els tallers amb la finalitat d’ajudar els Reis Mags a tenir totes les joguines preparades tot fabricant joguines amb materials reciclats o recuperats. Des del 27 al 30 de desembre.

Un Mar de Llum. Tinglado 2. Aquest indret es convertirà en un espai conceptual amb un muntatge immersiu per potenciar les sensacions visuals, tàctils i auditives on els protagonistes són els visitants a qui es convida fer un viatge a través del fons marí fins arribar a la superfície, al Port de Tarragona. Des del 27 de desembre fins al 30 de gener.

Mercadet de Nadal. Passeig dels Estels. Els artesans i artesanes del nostre territori munten les seves parades per oferir les seves obres i productes en un entorn molt especial, sota les “catifes de llums” que travessen el Moll de Costa arran de mar formant el “Passeig dels Estels”. Coorganitza: Tarraco Crea i Port Tarragona.

El Mag Gerard també actuarà enguany al Nadal de somni. Foto: Cedida

Nadal Gastronòmic. Placetes davant del Tinglado 1 i el Refugi 1. La gastronomia també té cita en el “Nadal de Somni”. El públic que s’apropi al Moll de Costa podrà gaudir de diferents ofertes de restauració amb productes de proximitat. Vine i gaudeix dels vermuts, cerveses i foodtrucks. Feu un mosset i seguiu amb la festa! Productes artesans del territori. Coorganitza: Bodega Gerard, Tarraco Crea i Port Tarragona.

Bicis Boges i Espai musical. Placeta davant del Tinglado 1. El Port transforma l’espai exterior del Tinglado 1 en un espai d’activitats sostenibles. “Bicis Boges” és una col·lecció de bicicletes extravagants que ha viatjat per tota la península i ha estat present en nombroses fires i festivals. A més, la placeta del Tinglado tindrà enguany un altre aire musical amb un DJ tarragoní diferent cada dia.

Més activitats!

El programa de Nadal inclou activitats programades en altres equipaments del Moll de Costa del Port de Tarragona per afegir-hi màgia, valors ambientals i solidaritat…

Màgia

El Teatret del Serrallo serà el protagonista de dos dels moments més celebrats i màgics de les festes de Nadal. El centenari equipament del Serrallo acollirà l’Arribada dels reis d’Orient! I també “El tió de les tecletes” organitzat per l’entitat del mateix nom per tornar a fer cagar el tió més gran i irreverent de tot el nostre país.

Tampoc hi faltaran els tradicionals pintacares. Foto: Cedida

Mediambient

El Museu del Port de Tarragona acull dues activitats relacionades amb la protecció del medi natural. El dia 12 de desembre inaugura l’exposició organitzada per l’ONG Good Kharma Projecte titulada “Més peixos que plàstics al mar” i, el dia 28 de desembre, organitza l’Escape Room “Ajuda’ns a Salvar el Mediterrani”, a mes a més, de Tallers de treballs manuals “Un Nadal Mariner” (22 de desembre) i “Un Mar de Contes” (4 de desembre) amb rondalles vinculades a diferents espais del Museu. També l’Arxiu del Port se suma amb activitats durant el calendari nadalenc amb el Contacontes “Els secrets de l’Arxiu” (3 de gener) i tres edicions de l’escape room “El Misteri de l’Arxivera” (4 de gener).

Solidaritat

El caràcter solidari del Nadal es veu reflectit en activitats com l’arribada d’un vaixell de l’organització Open Arms a les Escales Reials per commemorar el 75è aniversari de la declaració dels Drets Humans (6 de desembre) i la celebració de La Marató de TV3 al Tinglado 1 (17 de desembre) i les diferents activitats organitzades al seu entorn per recaptar fons, com per exemple la cantada solidària per part del Cor Corxera o la Cursa i Caminada solidàries.

El programa “Nadal de Somni” del Port de Tarragona es podrà consultar en el web oficial del port: www.porttarragona.cat.

V.Tapias