.

Les atraccions de realitat virtual són les més demandades. Foto: Tots21

Les atraccions de realitat virtual són les més demandades. Foto: Tots21

La fira multisectorial exproReus ha estat inaugurada oficialment la tarda d’aquest dimecres pel vicepresident Global de T-Systems, el reusenc David Oliva, qui ha afirmat en la seva intervenció que Reus és un exponent de tecnologia i innovació” i ha posat en valor que “la ciutat és la segona en percentatge d’ocupació TIC a Catalunya després de Barcelona, un fet que es deu al suport de les institucions del territori i a apostes com la que el seu dia va fer T-Systems instal·lant-se a la ciutat i, concretament, a REDESSA Viver“.

Una imatge de la inauguració. Foto: Tots21

Una imatge de la inauguració. Foto: Tots21

 

La inauguració s’ha dut a terme a l’estand del Hub Foodtech & Nutrition, on al llarg d’aquests dies es concentrarà tota l’activitat vinculada a la gastronomia i els hàbits d’alimentació saludable, i als productes de quilòmetre zero de la Catalunya Sud.

Durant l’acte inaugural també ha intervingut l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, qui ha assegurat que “firaReus és un referent històric, però també de futur, sobretot gràcies a iniciatives vinculades a sectors estratègics de la ciutat, com el Hub Foodtech & Nutrition, que uneix tecnologia i alimentació”.

La inauguració ha comptat amb l’assistència de regidors i altres autoritats i personalitats del territori. Després dels parlaments, la comitiva ha fet un recorregut per les instal·lacions d’exproReus, per tal de visitar els estands dels 150 expositors que ompliran d’activitat els cinc dies de fira, passant per les diferents àrees temàtiques com són automoció, parament de la llar, tecnologia i alimentació, entre d’altres.

L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, provant una de les atraccions de realitat virtual. Foto: Tots21

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, provant una de les atraccions de realitat virtual. Foto: Tots21

La presidenta de la Diputació i regidora de l'Ajuntament de Reus, Noemí Llauradó, tampoc no s'ha volgut perdre les ulleres de realitat virtual. Foto: Tots21

La presidenta de la Diputació i regidora de l’Ajuntament de Reus, Noemí Llauradó, tampoc no s’ha volgut perdre les ulleres de realitat virtual. Foto: Tots21

El regidor de Promoció Econòmica, Josep Baiges, que també ha estat present a la inauguració, ha explicat que, després de parlar amb els expositors, “estem molt contents perquè ens han estant dient que hi ha moltes ganes de fira. Per tant, les expectatives són òptimes”.

Pel que fa als sectors presents a la fira, Baiges ha explicat que, sent una fira multisectorial, ha tendit ha especialitzar-se en tres àmbits molt concrets: agroalimentari, tecnològic i automoció. “Per tant, dins l’àmbit tecnològic, hi ha diverses atraccions de realitat virtual, de 360, que són sorprenents i captaran molt l’atenció de la gent que vingui a la fira”, ha conclòs.

Com ja es tradició, l’interior del recinte firal acull tots els estands de parament de la llar, noves tecnologies, energies renovables i alimentació. A la part de fora, els cotxes i les motos omplen el recinte.

La fira multisectorial es pot visitar fins aquest diumenge 15 d’octubre, d’onze del matí a nou del vespre. La zona de restauració del Tasting Village romandrà oberta fins a les deu de la nit.

Tots els dies, exproReus oferirà un programa d’activitats per a tota la família, que posa especial atenció en les noves tecnologies, amb tallers per a joves i petits, i també en la gastronomia, amb productes locals i restauradors del territori com a protagonistes. Per a més informació, es pot consultar la web de firaReus Events: www.firareus.com.

Una imatge de l'exterior del recinte. Foto: Tots21

Una imatge de l’exterior del recinte. Foto: Tots21

La fira manté enguany l’entrada gratuïta i es torna a habilitar també des de Reus Transport una línia especial d’autobusos, la L80, que va des de la plaça de la Llibertat fins a firaReus, amb una freqüència de mitja hora.

A continuació, els deixem una galeria d’imatges de la fira exproReus.

V.Tapias