.

Ona Fort rep un tap en finalitzar un contraatac

Absolutament taquicàrdic. El final del partit entre el Nemser TGN Bàsquet i el Torelló (48-47) ha estat d’autèntic infart en un intercanvi de cistelles que ha pogut decantar el triomf cap a qualsevol dels dos bàndols. Una penetració  valenta, decidida i molt meritòria de Gina Fort contra la defensa visitant ha permès a la petita base del conjunt lila anotar els dos punts decisius quan només faltava mig segon pel final de matx i, d’aquesta manera, vèncer un partit que havia tingut color visitant. Gina ha agafat la responsabilitat i tot anant cap a barraca ha anotat contra tauler dos punts que poden valer el seu pes en or.

De moment, aquest bàsquet situa el Nemser TGN Bàsquet amb 1-0 en aquest play-off de descens al millor de tres partits (qui guanyi dos mantindrà la categoria) a l’espera de visitar el conjunt osonenc, que ha mostrat que és un autèntic os.

Abans de la jugada in extremis de Gina Fort, el Torelló havia glaçat les graderies del Pavelló del Sagrat Cor -l’afició lila va respondre a la crida feta des del club per donar suport a les noies que entrena Juan Carlos Arjona- amb una excel·lent jugada de pissarra.

El Nemser s’havia avançat gràcies a un tir lliure de Mari Carme Martí. L’entrenador rival, a 16 segons del final i, amb 46-45 al marcador, ha demanat temps mort per planificar una jugada. Li ha sortit de cine. En quatre passades, el conjunt visitant ha dibuixat una porta enrere perfecta que ha deixat el Torelló al davant (46-47) a 5 segons i 8 dècimes del final. Semblava poc temps, era molt difícil, però Gina Fort ho ha fet possible.

El matx ha estat en mans del Torelló gairebé sempre. Les visitants han dominat el ritme de joc, evitant que el Nemser TGN Bàsquet pogués córrer, la seva principal arma, i, d’aquesta manera i amb un tempteig baix, ha dut les regnes del matx (19-20 al descans). Era evident que el conjunt local necessitava accelerar el partit, però els nervis li estaven jugant una mala passada.

Moltes pilotes perdudes, impresicions en el tir a curta distància, errades en els pocs contraatacs clars que ha pogut muntar, etc. Les visitants, per la seva banda, alternant individual i zona 2-3 en defensa i aprofitant la grandària de les seves interiors dins la zona, anaven fent. De tant en tant, un triple trencava la monotonia, i deixava el Nemser TGN Bàsquet estabornit (22-27, 23′).

Les locals, gens còmodes

Les locals no estaven còmodes dins la pista i només la consistència d’Ona Fort -la millor jugadora del Nemser aquest curs- evitava que les visitants agafessin més renda. Una tècnica per allunyar la pilota a les visitants ha estat clau.

El marcador mostrava un preocupant 30-35 a 8 minuts del final. El Nemser ha encistellat els dos tirs lliures i, després del pertinent servei de banda, Ona Fort ha anotat un triple (35-35). El Nemser TGN Bàsquet ja havia decidit anar a totes, pressionant a tota la pista, fent dos contra un sempre que podia.

Amb tot, el Torelló no ha perdut la serenor ni les locals han llençat la tovallola, conscients de la importància del matx. S’ha entrar en una dinàmica de punt a punt, de tirs lliures i de moments decisius. En l’enèsim final a cara o creu pel conjunt lila aquest curs, per fi, la sort l’ha afavorit. La permanència és a un sol triomf.

/* JS para menú plegable móvil Divi */