.

El Nemser TGN Bàsquet ha saldat el partit amb victòria

El Nemser TGN Bàsquet ha aconseguit una victòria balsàmica després de la derrota de fa quinze dies contra el Viladecans i, a més, el dia que celebrava la presentació de tots els equips del club, amb les graderies plenes. Un triomf important, clau, perquè ara arriba un mes d’aturada en la competició per les festes nadalenques i dues derrotes seguides, s’haguessin fet de mal pair.

L’equip lila ha estat molt superior al seu rival durant gairebé tot el partit. Excepte els primers minuts que van ser de tempteig i els de l’últim període on el conjunt d’Arjona s’ha refiat del seu gran avantatge i cedint terreny, el matx ha tingut un dominador clar, l’equip local, que ha fet minuts de gran qualitat, jugant gairebé com una piconadora.

L’inici ha demostrat una cosa: si el Nemser TGN Bàsquet volia guanyar el partit havia de jugar a un ritme alt i, sobretot, no podia permetre que les jugadores visitants rebessin al pal baix. La veterania i la superior corpulència de les noies del Samà han fet de la zona el seu territori i no ha estat fins que el Nemser ha axafat l’accelerador que aquest problema ha desaparegut. La clau ha estat, doncs, la velocitat, la pressió defensiva per recuperar pilotes ràpidament i, sobretot, l’esperit de lluita en el rebot i el cos a cos. En aquest aspecte cal destacar l’aportació de Laura Martínez, que ha estat una roca sota el cèrcol.

La fluïdesa en la circulació de la pilota, el tir exterior (triples de Cabré i Muñoz) i la pressió a tota la pista han donat les primeres rendes a les locals que han acabat el primer període amb quatre punts de diferència (18-14). El segon quart i gran part del tercer gairebé vanser showtime per l’equip lila. Les noies de Juan Carlos Arjona han posat una marxa més al partit i arribant al descans amb 143 punts d’avantatge (35-22) gràcies a la direcció de joc de Magre en transició ofensiva i la intuïció de Vilamajor. L’equip ha jugat com un autèntic col·lectiu mentre que el Samà buscava la seva indentitat a la pista. No la ha trobat.

El Nemser TGN Bàsquet ha anat augmentant les diferències fins els 22 punts (45-23 a 3:55 del final del tercer quart). El Samà semblava que s’havia rendit completament però el TGN Bàsquet s’ha adormit i el matx ha agafat un interès inesperat.

Així, les locals han sortir a l’últim període potser massa relaxades, conscients que la victòria no corria perill. Però gairebé. Un parcial 2-14 per les visitants en set minuts ha deixat el resultat en 53-43. La dinàmica era favorable a les visitants que, però, només anotaven en comptagotes i no han aprofitat el bloqueig mental de les locals que han tingut prou per administrar la renda.