.

.

TOTS 21


D’esquerra a dreta Gabino Martínez, Lucía de Frías, Hortènsia Grau i Alba Benedicto, membres de ICV i JEV

D’esquerra a dreta Gabino Martínez, Lucía de Frías, Hortènsia Grau i Alba Benedicto, membres de ICV i JEV

Una delegació d’ICV i Joves d’Esquerra Verda, formada integrament per persones del Camp de Tarragona, ha participat aquests dies en el VIII Congrés d’UJSARIO, l’organització juvenil vinculada al Front Polisario, l’organització que lluita per la independència d’aquesta antiga colònia espanyola. La delegació l’encapçalaven la diputada Hortènsia Grau i el Coordinador de JEV Camp de Tarragona Gabino Martínez.

Els ecosocialistes tarragonins van estar als campaments de Zougue i Bojador, i van participar, en nom dels seus col·lectius, en el congrés que ha elegit Zein Sidahmed nou secretari general de l’organització de joves saharians. També van visitar el mur que han construït al mig del desert els ocupants marroquins per evitar que els saharians retornin a les terres que els pertanyen.

Al congrés del UJSARIO van participar altres delegacions estrangeres, provinents de l’Estat espanyol i d’altres països com ara Itàlia, Suècia i Gran Bretanya.
Grau, Martínez i la resta de representants es van reunir amb diversos portaveus d’UJSARIO i el Front Polisario per conèixer de primera mà la situació dels drets humans a la regió i l’espoli dels recursos naturals per part de les forces d’ocupació.