.

.

TOTS 21


L'app de Via P. Foto: Cedida

L’app de Via P. Foto: Cedida

El desembre de 2021 Reus Mobilitat i Serveis posava en marxa Via P, un nou sistema per entrar i sortir del pàrquing sense tiquet ni cues al caixer, a través de la lectura de matrícula, i aparcant a qualsevol dels 10 aparcaments de la xarxa municipal de manera més fàcil, àgil i pràctica.

Durant aquest primer any de funcionament, Via P ja compta amb més de 25.000 usuaris registrats que han activat més de 30.000 vehicles –un mateix usuari o empresa pot activar més d’una matrícula. A més, ja s’han fet més de 100.000 estades als aparcaments completament digitals i amb només 12 mesos de funcionament Via P ha aconseguir una penetració del 12,5% de totes les rotacions, és a dir, dels usuaris dels aparcaments que entren amb tiquet (sense comptar els abonaments).

Des de l’empresa municipal es destaca que el servei Via P ha tingut molt poques incidències des de la seva estrena i el creixement del número de vehicles registrats n’és una bona mostra.

Servei disponible a l’aplicació Aparcar
Per començar a fer servir Via P, l’únic que han de fer els usuaris que ja estan registrats a l’aplicació Aparcar és actualitzar la versió de l’app, si cal, i habilitar l’accés als pàrquings per als vehicles que vulguin. Els nous usuaris cal que es descarreguin l’aplicació i es donin d’alta, introduint les seves dades, la matrícula del vehicle i la informació bancària per autoritzar el pagament.

El servei Via P permet aparcar a la xarxa municipal sense la necessitat d’obtenir tiquet quan s’accedeix a l’aparcament ni haver de passar pel caixer a pagar abans de la sortida. Està dispoble per a tothom a través de l’aplicació Aparcar, que ja permet des de fa temps estacionar a la zona blava de la ciutat sense necessitat d’anar fins al parquímetre i treure tiquet en paper.

L’apliació Aparcar es pot fer servir a Reus, però també a Cambrils, Tarragona, Salou i Valls i actualment compta amb més de 100.000 usuaris registrats i 200.000 matrícules actives.