.

Finalment, Vespella de Gaià disposarà un local per poder fer la votació

L’Ajuntament de Vespella de Gaià ha llençat un comunicat en el qual informa que no neguen la col·laboració en la consulta del  9-N. Aquest comunicat arriba després que s’hagi publicat a alguns mitjans que Vespella de Gaià, entre altres 8 municipis de Catalunya, s’han negat a recolzar logísticament la consulta.

Vespella de Gaià, municipi del Tarragonès, ha comunicat que aquesta situació ha estat un malentès on s’ha comunicat que és l’únic poble del Camp de Tarragona on no hi ha local per establir les meses per votar. Aclarit aquest punt, finalment es podrà votar en 143 locals del Camp de Tarragona.

L’Ajuntament de Vespella ha publicat el següent comunicat:

“Hem tingut coneixement que ha estat comunicat via premsa la no col.laboració de Vespella de Gaià amb el procés de participació del 9-N. Volem comunicar a la població que aquesta notícia s’ha produït degut a un malentès i volem deixar clar que  l’Ajuntament de Vespella de Gaià mai ha negat aquesta col.laboració i que està i sempre ha estat totalment disposat a col.laborar amb la cessió d’un local i amb tot el que calgui perquè es pugui realitzar el procés amb normalitat.”

Daniel Cid (PSC), alcalde de Vespella de Gaià, ha afirmat al Tarragona21 que no està en contra que la gent pugui votar, però que están fallant les formes: “la gent ha de votar, pero aquestes no són les formes com s’han de fer les coses. S’han de fer les coses bé si volem transmetre serietat a l’exterior”.

Cid ha afirmat que per fer aquesta consulta bé, hauriem de seguit tots els passos correctes, no “començar la casa per la teulada” i fer el que haguem de fer i finalment, si el poble català està a favor, endavant; però què d’aquesta manera “sembla que això que ens caracteritza, la seny, l’emprenedoria, la força, l’empenta, ho estem engegant tot a norris” cosa que farà que “no tinguem recolzament extern de cap tipus”. El Batlle es mostra obert a realizar la consulta afirmant que cedirà qualsevol espai per establir les meses i urnes, però que aquesta situació provoca una “incerteza absoluta”.

Per altra banda, a Horta de Sant Joan no es podrà votar. El municipi, que compta amb una població de prop de 1.200 habitants, és el municipi més gran de Catalunya que no disposarà urnes per la votació.

AnnaMG

/* JS para menú plegable móvil Divi */