.

Bodegas Yzagirre està d’enhorabona ja que aquest any celebra el seu 140 aniversari. Foto: Helder Moya

Bodegas Yzaguirre escalfa motors per un any acabat d’estrenar que serà especial. Aquest 2024 Yzaguirre celebra el seu 140 aniversari i coincidint amb aquesta efemèride, un nou impuls empresarial per la marca arribarà gràcies a la nova nau que està acabant de construir-se a la seva seu central, entre el Morell i La Pobla de Mafumet.

A més, el 2024 ha començat de la millor manera, i és que un dels seus productes estrella, el Vermouth Yzaguirre Negre Reserva, ha estat seleccionat per l’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi i Espirituosos (AEPEV) com el millor d’Espanya en la seva categoria. El premi ha estat una «grata sorpresa», segons ha apuntat la família Salla Solé, propietària de Bodegas Yzaguirre, ja que aquesta selecció no funciona per candidatures, sinó pels vots dels 196 afiliats a la AEPEV.

Yzaguirre pioners en treure un reserva

«Aquest premi arriba en un any molt important per a nosaltres ja que fem 140 anys d’història», ha subratllat la família Salla. Vermouth Yzaguirre es va instal·lar en els seus inicis a Reus, l’any 1884, i des de llavors ha continuat elaborant els seus productes de manera tradicional, a base de fórmules exclusives, però incorporant innovacions que l’han mantingut a l’avantguarda del sector vinícola. Fruit de la seva ambició per trobar el millor sabor pels seus productes, Yzaguirre va ser el primer celler d’Espanya a treure un Vermouth Reserva, ara premiat.

El premiat Vermut Vermell Reserva d’Uzaguirre va ser pioner a tot l’estat. Foto: Helder Moya

Elvira Basteiro és l’enòloga de Bodegas Yzaguirre i una de les figures clau per aconseguir que el Vermouth Yzaguirre compti amb un sabor únic «la fórmula és secreta i seguim la recepta tradicional, però la clau del dia a dia està en triar un bon vi base i centrar-se en l’elaboració de l’extracte de components botànics del vermouth, que encara es realitza com antigament». Ella és també qui fa les recomanacions sobre el millor moment per degustar cada producte i, en el cas del Vermouth Yzaguirre Negre Reserva, assegura que és «perfecte com a aperitiu diari i maridat amb ibèrics i formatges semi curats i curats».

El Vermut Yzaguirre Negre Reserva és molt aromàtic, vellutat i agradable al paladar, amb notes de fusta, herbes i espècies que recorden a la fruita madura. S’envelleix durant 12 mesos en barriques de roure, que li confereixen caràcter i consistència.

Aquest any acabat d’estrenar comença doncs de la millor manera per Bodegas Yzaguirre, a l’aniversari s’hi sumarà la nova nau –que en principi estarà inaugurada aquest primer semestre- i on la combinació entre la tradició i la innovació es trobaran en un espai pensat per a la maduració i elaboració dels extractes, així com per a la degustació i el gaudi dels seus productes. Sens dubte, enguany a Bodegas Yzaguirre brindaran pels assoliments aconseguits amb un got del seu Negre Reserva.

Helder Moya

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */