.

Pla general de la consellera de Salut, Alba Vergés, en la signatura dels llibre d’honors a l’Ajuntament de Reus. Foto: ACN

La consellera de Salut, Alba Vergés, no posa data a l’entrada en funcionament del nou consorci que ha de gestionar l’Hospital Universitari de Sant Joan i que estarà participat en un 55% pel CatSalut i en un 45% per l’Ajuntament de Reus. Tot i això, la consellera ha assegurat aquest dijous que la voluntat d’ambdues administracions és que l’ens s’activi “com més aviat possible”.

La titular de Salut ha explicat que “tècnicament està molt avançat”, però ha lamentat que l’aplicació de l’article 155 “ens ha deixat amb set mesos sense iniciativa política i sense poder continuar els projectes”. De fet, Vergés ha evitat confirmar si el Govern assumirà el dèficit acumulat d’aquest 2018, que segons algunes fonts s’enfilaria ja als 2,2 milions d’euros. Cal recordar que l’hospital va tancar el darrer exercici amb un dèficit de 3,18 milions.

La consellera ha fet aquestes declaracions en l’homenatge a les persones donants de sang a Catalunya que s’ha celebrat aquest dijous a Reus. Durant l’acte, la consellera ha anunciat que més de 85.000 persones han donat sang en els primers cinc mesos de l’any i s’ha marcat l’objectiu de ser “autosuficients” en les donacions de plasma de cara al 2022, després que enguany ja se n’hagin rebut prop de 7.000.

ACN