.

La Plataforma Farts de Soroll, durant el ple d'avui. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

La Plataforma Farts de Soroll, durant el ple d’avui. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Una vintena de components de la Plataforma Farts de Soroll han irromput al ple per entregar en mà a cada un dels regidors i dels assistents un manifest en què demanen accions concretes per controlar la contaminació acústica a la zona. Entre altres coses, el manifest demana que no s’atorguin noves llicències d’hostaleria i oci a la Part Alta, que es redueixi l’horari nocturn dels locals i es controli l’ocupació que fan de l’espai públic, que s’elabori un estudi del soroll i un mapa acústic de Tarragona, que no hi hagi l’actual saturació d’actes sorollosos sobretot durant les festes majors, ique es controlin i es limitin els apartaments turístics.

Entre altres coses, el manifest assegura que “la falta de descans perjudica la nostra salut. Els locals no compleixen ni els horaris, ni els espais assignats al carrer, ni les llicències”, o que “ja no hi ha lloc per jugar, per asseure’s sense haver de consumir i per relacionar-nos”. Al cap d’uns minuts, la Plataforma ha entregat a la regidora Begoña Floria una bandera amb el seu logotip .

La regidora Laia Estrada, de la CUP, ha aprofitat un torn de paraula d’una moció sobre la petició d’un ple monogràfic sobre l’estat de la ciutat per llegir el manifest que els havien donat Farts de Soroll, tot reclamant que el públic pugui participar també fent preguntes i intervencions en els plens municipals.

Aproven una moció per descentralitzar Santa Tecla cap als barris

Poc abans de l’entrada de la plataforma, el ple municipal de l’Ajuntament de Tarragona havia aprovat amb unanimitat una moció promoguda pel Cercle Podem Tarragona que demanava descentralitzar la Festa Major de Santa Tecla per tal de traslladar als barris perifèrics de la ciutat actes que no estiguin lligats al patrimoni de la Part Alta. L’equip de govern s’ha compromès a estudiar-ho i a proposar solucions amb la participació de tots els grups municipals.

Romà Rofes

/* JS para menú plegable móvil Divi */