.

Frame de la pel·lícula “Ratolins i guineus. Una amistat d’un altre món”

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’ha incorporat al cicle CineXic, un programa d’impuls del cinema infantil en català a través d’un circuit de sales d’arreu del territori. Òmnium Cultural impulsa aquest projecte amb la col·laboració de Drac Màgic i MODIband, que han dissenyat la programació, gestionen els drets i distribueixen les pel·lícules a través de les distribuïdores Rita & Luca Films i Pack Màgic.

El Servei de Biblioteques de Catalunya ha contractat una subscripció anual per a deu biblioteques, entre les quals hi ha la Biblioteca Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant. Això farà possible que el municipi disposi enguany d’una programació regular de cinema familiar en català.

Aquesta programació constarà de 8 pel·lícules amb un segell de qualitat artística i pedagògica, amb continguts seleccionats amb perspectiva de gènere, respecte a la diversitat i foment dels drets socials i universals.

Per a l’edició de 2024, s’han escollit diverses pel·lícules de reestrena, de distribuïdors independents locals, combinant curtmetratges i llargmetratges, majoritàriament europeus, tots doblats al català. Són les següents:

  • 20 de gener: “Ratolins i guineus. Una amistat d’un altre món” (+5 anys)
  • 2 de febrer: “L’univers en miniatura de No-No” (+3 anys)”. Dos capítols
  • 22 de març: “Supercuc” (+3 anys)”. Pel·lícula principal més curts
  • 5 d’abril: “El viatge d’Ernest i Celestine” (+5 anys)
  • 24 de maig: “La increïble història de la pera gegant” (+4 anys)
  • 25 d’octubre: “Fritzi. Un conte revolucionari” (+7 anys)
  • 22 de novembre: “Bill i Janet” (+3 anys). Pel·lícula principal més curts
  • 13 de desembre: “La fada de les estacions”(+4 anys). Pel·lícula principal més curts.

Així doncs, aquest dissabte, 20 de gener, a les 18 h, s’estrenarà el cicle CineXic al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant amb la projecció de la pel·lícula “Ratolins i guineus. Una amistat d’un altre món”.

L’entrada a totes aquestes sessions de cinema, organitzades per la Biblioteca Infant Pere i previstes al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, serà gratuïta.