.

Els estudiants, acompanyats de professors, són de l’Escola Mestral de l’Hospitalet i de tres escoles de Suècia, Itàlia i Regne Unit

Els estudiants, acompanyats de professors, són de l’Escola Mestral de l’Hospitalet i de tres escoles de Suècia, Itàlia i Regne Unit

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va rebre ahir dilluns 20 de maig una delegació europea, formada per 18 alumnes i 15 professors de Suècia, Itàlia i Regne Unit i per representants de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant, que estan participant en el programa europeu Erasmus+. Aquest programa fomenta la cooperació entre centres escolars, amb la finalitat de millorar el nivell i la qualitat de l’ensenyament.

En el marc d’aquest programa, les escoles  Minervaskolan i Umeå AB (Umea, Suècia), White Gate End (Oldham, Regne Unit), I.C. 4 Stanziale (San Giorgio a Cremano, Itàlia) i Mestral, de l’Hospitalet de l’Infant, estan prenent part en el projecte “Back to the roots: Exploring our European heritage and environment”, centrat en les arrels culturals que tenim en comú a Europa. Durant aquest curs i el proper, es realitzaran diverses activitats a aquests centres educatius per donar a conèixer els trets culturals dels  països que participen en aquest projecte.

Així doncs, l’Escola Mestral de l’Hospitalet, que és el centre d’ensenyament que assumeix ara el paper d’amfitrió, ha organitzat per aquesta setmana (del 20 al 24 de maig) diferents activitats, per mostrar el patrimoni cultural, natural, festiu i popular del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant als alumnes del col·legi i a la delegació europea. Per exemple, les figures festives, l’hospital medieval, les fortificacions de la Guerra Civil, el joc de les bitlles, el ball tradicional de “La Jota de Gavadà”, etc. Dins d’aquest projecte d’intercanvi. és previst que un grup d’alumnes de l’escola de l’Hospitalet de l’Infant seleccionats viatgin a Suècia el gener de 2020.

L’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, acompanyat de la regidora d’Ensenyament, Núria Ortiz, va donar la benvinguda a la delegació europea i li va desitjar una bona estada al municipi. Així mateix, va felicitar als representants de l’Escola Mestral, encapçalats per la directora, Magda Salsench, pel programa d’activitats que ha preparat, amb la col·laboració de l’Ajuntament, de diverses entitats locals i de particulars.

Aquest acte també va comptar amb la presència de representants del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ( l’assessora en Llengua i Cohesió Social, Alexandra Castells; la coordinadora de Llengües estrangeres, Carme Tinoco; i l’inspector, Màrius Domingo); i de  representants de l’AMPA Llastres (l’Associació de Mares i Pares de l’Escola Mestral).

En acabar, els assistents van rebre el llibre institucional i van fer-se una fotografia de grup per recordar aquest acte de recepció a la sala d’actes de la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant.