.

L’ha editat l’Ajuntament, amb la col·laboració del Centre Excursionista Serres del Mestral i de l’editorial Piolet

L’ha editat l’Ajuntament, amb la col·laboració del Centre Excursionista Serres del Mestral i de l’editorial Piolet

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet ha editat un nou plànol de senderisme, amb la col·laboració del Centre Excursionista Serres del Mestral i de l’editorial Piolet, per donar valor a l’entorn natural del municipi, donar resposta a l’interès creixent per aquesta activitat a l’aire lliure i per les curses de muntanya; i alhora, per potenciar el turisme a la zona.

Aquest nou plànol informatiu i topogràfic és fruit del conveni que van signar fa tres anys l’Ajuntament i el Centre Excursionista Serres del Mestral pel manteniment i la senyalització vertical i horitzontal dels caminis i senders del municipi, segons va explicar el president d’aquesta entitat local, Josep Gavira, a l’acte de presentació del mapa, que va tenir lloc divendres passat, 22 de març, al vespre, a Ca la Torre de Vandellòs. En aquest acte, tant l’alcalde, Alfons Garcia; com la regidora d’Esports, Cristina Borràs, van agrair la tasca duta a terme pel Centre Excursionista i, especialment, pel seu president.

L’edició d’aquest mapa respon a la necessitat que hi havia d’actualitzar el mapa existent, per incorporar els nous senders que s’han recuperat; i de donar a conèixer 14 rutes que es poden fer a peu al municipi i que permeten gaudir als senderistes de la bellesa paisatgística de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, caracteritzada per la combinació de mar i muntanya.

Entre els punts d’atractiu turístic, Gavira va destacar la zona rocosa de la Mola de la Viuda, el poble abandonat de Remullà, el Coll de Pressó des d’on es veu el poble de Vandellòs; les vistes del mar, del Delta de l’Ebre i del Camp de Tarragona en general que es poden admirar des de la Mola de Nadell a l’Hospitalet de l’Infant, les formacions rocoses del Barranc de Llèria…

Les 14 rutes proposades són de diferents dificultats i distàncies, perquè tothom pugui triar les que s’adaptin més als seus gustos i necessitats. Cadascun dels recorreguts inclou un codi QR, perquè la gent pugui descarregar-los i seguir-los amb el telèfon mòbil o amb un dispositiu GPS.

El nou plànol, que conté la informació més rellevant d’aquestes rutes i una base cartogràfica, estarà disponible a les oficines de Turisme i a Ca la Torre.