.

Pancarta de protesta en un centre de Tarragona

CCOO, UGT i SATSE han convocat vaga a la sanitat concertada els dies 3, 4 i 5 d’abril. Els sindicats expliquen que aquesta decisió es pren per les darreres accions de les patronals del sector, “que han trencat el marc legal de negociació posant en risc l’efectivitat dels acords assolits durant la negociació del II Conveni Col·lectiu del SISCAT”. La vaga afecta 50.000 treballadors a Catalunya i al Camp de Tarragona, el complexe més destacat és la xarxa sanitària de Santa Tecla.

Al Camp de Tarragona hi ha previstos aquests actes:

Dimecres, 3, concentració a les 11h al Pius Hospital de Valls. Dijous, 4, concentració a les 11h al Pere Mata de Reus, i divendres, 5, concentració a les 11h a l’Hospital Santa Tecla de Tarragona. Altrament, es farà una acampada al hall de l’Hospital del Vendrell dijous a les 10:00h i divendres a les 10:00h.

Al seu parer, estan establint “una discriminació injustificada de tracte entre els diferents professionals del sistema”, alhora que tanquen “nous acords que destinen partides econòmiques a qüestions no tractades en aquesta negociació col·lectiva”. Es refereixen a la negociació de les patronals amb Metges de Catalunya, que va servir per desconvocar una vaga que havia convocat aquest sindicat entre el 18 i el 22 de febrer.

Les tres organitzacions avisen que cap actuació pot posar en perill cap de les millors i acords assolits en el marc del conveni, i subratllen que aquesta “sempre ha estat l’eina per garantir els drets econòmics, socials i laborals de tots els treballadors de la sanitat concertada”. “El defensem com l’únic instrument per fixar les condicions de treball i ocupació dels treballadors del sector, sense discriminar cap col·lectiu”, insisteixen.

A més, si ara s’obre de nou la mesa negociadora del conveni, plantegen una sèrie de demandes al marge de les propostes del sindicat de facultatius.

Des de Metges de Catalunya ja van defensar la setmana passada que els acords subscrits amb les patronals per evitar la vaga tenen “totes les garanties legals i no suposen cap menyscabament per al conveni SISCAT”, ja que no modifiquen, diuen, cap clàusula d’aquest marc de negociacions laborals, sinó que inclouen mesures que amplien les condicions previstes en el conveni per al personal facultatiu.