.

Concentració a la plaça de la Font de Tarragona. Foto: Tarragona 21

Concentració a la plaça de la Font de Tarragona. Foto: Tarragona 21

Uns 700 tarragonins s’han aplegat aquest vespre a la plaça de la Font per donar suport al president de la Generalitat, Artur Mas, l’exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, imputats per la consulta del 9N.

En primera línia de l’acte han acudit representants de CDC com Albert Abelló, d’Unió com Josep Maria Prats i d’ERC com Pau Ricomà. També s’ha deixat veure Laia Estrada, de la CUP.

Unes 700 persones es concentren a la plaça de la Font. Foto: Tarragona21

Unes 700 persones es concentren a la plaça de la Font. Foto: Tarragona21

Durant la jornada, que ha tingut lloc a les 19.30h del vespre, s’ha sentit crits demanant la independència i reividicant un estat de democràcia amb el lema “Fora, fora, fora la injustícia espanyola”. Els concentrats han entonat l’Estaca i Els Segadors.

L’acte ha estat convocat per l’Assamblea Nacional Catalana i Ómnium Cultural.

Mira el video de l’acte que ha aplegat a 700 persones

El TSJC veu “inadmissible” que el Govern encapçali “manifestacions” a la porta del Palau de Justícia

La Comissió Permanent de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha considerat aquest dimarts “inadmissible” que “representants públics amb funcions de govern” participin i encapçalin manifestacions i concentracions davant del Palau de Justícia, com les que aquest dimarts hi ha hagut en suport a la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i l’exvicepresidenta, Joana Ortega, per la declaració com a imputades per la querella del 9-N. En un comunicat, el TSJC recorda que la independència judicial “no és un privilegi dels jutges sinó una garantia per als ciutadans”.

El Govern replica al TSJC

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha replicat aquest dimarts al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l’acompanyament que ha fet l’executiu a la consellera Irene Rigau i a l’exvicepresidenta Joana Ortega abans de les seves declaracions al Palau de Justícia s’ha fet per “solidaritat”, i ha negat que estigui pressionant la justícia amb aquest gest. En declaracions als mitjans després de la concentració a la plaça Sant Jaume, Munté ha rebut el comunicat del TSJC amb “desorientació i sorpresa”, i ha recordat que sovint les pressions vénen de l’executiu espanyol. El Govern, ha continuat, “sempre ha col·laborat amb la justícia” i defensa la independència del poder judicial.

Ortega i Rigau declaren pel 9N arropades pel Govern i unes 200 persones

L’exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha acudit a declarar aquest dimarts com imputada per la consulta del 9N arropada pel Govern i unes 200 persones al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Ortega ha estat arropada pels consellers del Govern a les 16h, hora en que estava citada a declarar. Ha arribat acompanyada per l’actual vicepresidenta Neus Munté i la resta de diputats electes de Junts pel Sí Raül Romeva, Carme Forcadell, Lluís Llach y Eduardo Reyes; Jordi Sànchez (ANC).

Ortega ha afirmat que està “molt tranquil·la” i que, repassant el que va fer, no té “cap consciència d’haver desobeït al Tribunal Constitucional ni d’haver dictat cap resolució injusta”. L’exvicepresidenta ha afegit que considera que en els preparatius i la celebració del 9-N “sempre” va actuar “amb respecte a la legalitat”, i ha recordat que l’Estat “no va aturar el procés participatiu tot i tenir els instruments per fer-ho”. “Ho va menystenir”, ha dit. Ortega ha demanat també “posar fi” al seu procés judicial en considerar-lo “del tot injust”.

Els concentrats l’han animat amb aplaudiments i càntics de ‘La democràcia no es delicte’ de la mateixa manera que ho han fet amb la consellera d’Ensenyament Irene Rigau, que també ha hagut de declarar com imputada pel 9N. Per part d’Unió, partit de l’exvicepresidenta, ha acudit el candidat a la presidència de la Generalitat, Ramón Espadaler, el vicesecretari general, Antoni Font, i el secretari de l’organització, Benet Maimí.