.

El ple, que s’ha fet a la Diputació per les obres a l’ajuntament, ha estat marcat per la presència de la Guàrdia Urbana. Foto: ACN/E.Tost

Una cinquantena d’agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona han irromput al ple municipal d’aquest divendres per reclamar millores salarials. La principal reclamació és que el consistori respecti el conveni que determina que els policies del cos local han de cobrar les hores extres al mateix preu que els Mossos d’Esquadra, un fet que han assegurat no es produeix. Alhora també han demanat una ampliació de la plantilla, ja que han apuntat que falten efectius i que per això han d’acumular moltes hores extres.

Josep Ramon Borràs, representant d’Asemit, explica per què la Urbana s’ha manifestat al ple de TGN:

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha parlat per telèfon amb l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, i li hauria ofert reforços de Mossos d’Esquadra per actuar a la ciutat davant del conflicte salarial entre l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana, que es nega a fer hores extres o a cobrir grans esdeveniments. “Preocupat amb la situació que s’està vivint a Tarragona. Acabo de mantenir contacte telefònic amb l’alcalde per posar a disposició els reforços de Mossos que siguin necessaris al servei de la ciutat”, ha indicat Elena a través d’una piulada a la xarxa X.

Es dóna el cas que aquest mateix dijous, sindicats dels Mossos d’Esquadra es van queixar de la falta de personal en algunes comissaries tarragonines després de l’obertura de la comissaria de Torredembarra, a la qual s’ha dotat de personal amb agents traslladats des d’altres centres propers.

El regidor tarragoní assenyala el regidor de Vox de Salou -somrient entre el públic-, per demanar-ne l’expulsió. Foto: ACN/E.Tost

Els incidents en el ple tarragoní no han acabat amb el conflicte de la Guàrdia Urbana, donat que el regidor de Vox de Salou Paul Daniel Axinte, ha estat expulsat del ple, al qual havia assistit com a oient, per haver agredit el conseller Francisco Javier Gómez durant la sessió.

Gómez va ser escollit regidor de Vox en les darreres eleccions municipals, però va abandonar el partit d’ultradreta fa unes setmanes per discrepàncies internes. En un instant en què Gómez ha sortit de la sala, s’ha creuat amb Axinte, que l’hauria empès. Posteriorment ho ha denunciat públicament en la sessió plenària, ha rebut el suport de l’alcalde Rubén Viñuales i de la resta de grups municipals, i quan Axinte ha tornat a entrar a la sala per seguir escoltant la sessió, el batlle l’ha expulsat. Gómez ha dit que els seus excompanys l’intimiden.

“No només coarten qualsevol tipus de llibertat, sinó que et persegueixen, et sancionen i fan el que fa aquest senyor”, ha dit Gómez en referència a Axinte, de qui ha dit que té fotos d’ell “amb el braç alçat”, en referència a la salutació feixista. “No penso permetre que els feixistes, i ho sé perquè he format part d’aquesta gent, m’amenacin, i menys al ple de l’Ajuntament”, ha afeigit. I ha seguit: “Aquesta gent és perillosa i ho sé perquè he estat dins. Durant un temps m’han enganyat, però això s’ha acabat. Han vingut -al ple- a assetjar-nos”, ha denunciat. “Tracten la gent com una secta. Ens volen eliminar, erradicar, perquè no accepten que nosaltres pensem el contrari”, ha finalitzat Gómez, just abans d’assenyalar amb el dit a Axinte per reclamar-ne l’expulsió del ple.

Viñuales ha manifestat que no permetran “mai” que “se’ls intenti coaccionar o amenaçar de qualsevol forma” perquè “representen la voluntat popular de la ciutadania”. “És un fet de tal gravetat que jo pensava que això no passaria mai. Avui no és un bon dia per la democràcia a casa nostra”, ha indicat també en referència a les protestes d’agents de la Guàrdia Urbana, que han corejat la regidora de Vox durant el ple alhora que han escridassat el batlle.

La consellera d’Hisenda, Isabel Mascaró, detalla la part del deute destinat a eixugar el deute:

Pel que fa a les qüestions aprovades en el ple, la sessió ha aprovat un modificatiu de crèdit de 6,5 milions d’euros, 5 dels quals es destinaran a amortitzar quatre préstecs que permetran estalviar fins a 1 MEUR en concepte d’interessos. En aquesta modificació de partides també s’hi ha inclòs una despesa per afrontar l’estudi dels equipaments comercials de la Part Alta que la regidora Montse Adan va anunciar aquest dijous.