.

Manel Albiac (esquerra de la imatge) i julio Naveira, durant la roda de premsa  de presentació del congrés a la seu de l’ICAT. Foto: ICAT

Aquest dijous, 27 de setembre, s’inaugura el IV Congrés de l’Advocacia Catalana que se celebrarà a Tarragona el 27 i 28 de setembre. L’acte, organitzat pel Consell de l’Advocacia Catalana, tindrà lloc al Palau Firal de Tarragona, a les 10:30 hores del matí i comptarà amb la intervenció del president del Consell, Julio J. Naveira; la presidenta del Consejo General de la Abogacía Española, Victoria Ortega; el degà del Col·legi d’Advocats de Tarragona, Manel Albiac; el Secretari de Relacions amb l’Administració de Justícia del Departament de Justícia de la Generalitat, Joan Abad, i el director de la Fundació la Marató de TV3, Lluís Bernabé.

L’objectiu del Congrés, que reunirà uns 400 juristes, és posar en comú tots aquells temes d’actualitat que preocupen al sector, així com posar al dia la normativa professional, que va ser objecte de revisió per últim cop l’any 2008. També es farà especial incidència en la regulació del Dret de Defensa.

Una entrevista als advocats Jordi Pina i Cristóbal Martell, dijous 27 a les 11:00 hores sota el títol “Mas Media: Veredicte anticipat?”, encetarà el debat sobre com afecta al dret de defensa la pressió social i mediàtica i sobre la influència de les noves eines de comunicació a l’hora d’establir judicis paral·lels.

Seguidament es realitzaran, de forma simultània, tallers i col·loquis sobre diferents temes relacionats amb l’actualitat del sector, com ara com afecta al dret de defensa una eficient gestió dels recursos del despatx, quan i com procedeix l’emparament col·legial, la transformació digital dels despatxos, la diferència entre el secret professional i la confidencialitat en les relacions entre els professionals de l’advocacia, les possibles incidències amb que es troben els advocats del Torn d’Ofici, o la importància de la pòlissa de responsabilitat civil per la defensa dels interessos de la ciutadania, entre d’altres.

El Congrés finalitzarà divendres 28 de setembre, amb una entrevista als advocats Gonzalo Boye i Chantal Moll, que tindrà lloc a les 12:30 hores.

Podeu consultar el programa complet clicant aquí.