.

Foto de família dels participants a l’acció de neteja

Mediterrània-Centre d’Iniciatives Ecològiques ha organitzat aquest dijous per vint-i-sisè any consecutiu el ‘Dia de neteja de la platja’, una jornada de voluntariat ambiental que pretén conscienciar la ciutadania sobre la importància de respectar el mar i les platges.

Després de 26 anys celebrant-se ininterrompudament, les diferències entre la primera i la darrera edició són notables, i és innegable que la societat cada cop és més ecològica. No obstant això, encara queda molta feina a fer, i jornades de difusió ambiental com la celebrada aquest dijous a la Platja Llarga continuen sent molt importants, especialment si estan centrades en els tarragonins més joves.

Al voltant de 200 voluntaris (la majoria d’ells nens i nenes d’entre 6 i 14 anys) han participat en el ‘Dia de neteja de la platja’ convertint-se en voluntaris ambientals. I han pogut fer una mica de tot: rebre una xerrada sobre l’ecosistema al litoral i per què cal mantenir-lo net, fer un taller sobre medi ambient, posar-se els guants i recollir deixalles de la sorra, i fins i tot han tingut temps de jugar i banyar-se.

Un moment de la neteja de la platja

I com és habitual també han rebut la visita de les sirenes, que un any més han participat en la jornada (deixant bocabadats als nens però també als banyistes) i han difós el seu missatge ambientalista. Al final de la jornada tots els joves participants han rebut una medalla d’agraïment per la seva col·laboració.

El president de Mediterrània, Ángel Juárez, ha remarcat que “tot i que ja portem 26 anys celebrant aquesta jornada cada edició és millor que l’anterior. Només cal veure les cares de tots aquests nens quan han rebut la medalla com a voluntaris ambientals”.

Per altra banda, Juárez també ha llençat un missatge reivindicatiu dirigit a la classe política: “Fa un any es va aprovar una moció a l’Ajuntament de Tarragona per instar la Generalitat a fer una sèrie de canvis a la Platja Llarga i crear el Centre d’Interpretació del Litoral. Doncs bé, ja ha passat un any i la sensació és que no s’ha mogut ni un dit. És molt trist que tantes reivindicacions i jornades de conscienciació quedin en no res perquè després alguns polítics no compleixen amb allò que s’han compromès a fer”.