.

.

TOTS 21


Capçalera de la manifestació estudiantil d'aquest dijous a Tarragona. Foto: ACN

Capçalera de la manifestació estudiantil d'aquest dijous a Tarragona. Foto: ACN

Unes 200 persones han sortit al carrer a Tarragona, aquest migdia, amb motiu de la vaga estudiantil convocada per aquest dijous. La majoria dels manifestants han estat joves estudiants d’instituts tarragonins, i és que la URV és una de les poques universitats on el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans no ha convocat la vaga. El motiu, segons el portaveu del SEPC a la URV, Vicent Collado, que “considerem estratègic que la gent es comenci a organitzar des de la base”. Així, han estat directament els alumnes de diferents graus universitaris els que han decidit unir-se o no a la convocatòria. La protesta ha transcorregut pel centre de la ciutat i ha finalitzat al Campus Catalunya de la URV.

“Volem defensar el que és nostre, la universitat pública i de qualitat, que estigui al servei social”, ha explicat Vicent Collado, portaveu del SEPC a la URV. Ara “està al servei dels interessos del mercat, del capital, de les empreses”, ha dit, “i s’està menyspreant financerament les universitat”, ha assegurat.

La convocatòria a la ciutat de Tarragona era a dos quarts de dotze del migdia a la Plaça Imperial Tarraco, d’on ha sortit la manifestació. La protesta ha transcorregut pel centre de la ciutat passant per la Rambla Nova, el carrer de l’Assalt, la Via de l’Imperi i l’Avinguda Catalunya, finalitzant al Campus Catalunya de la URV. Gairebé a l’acabament del recorregut, coincidint amb el pas de la manifestació, ha cremat un contenidor de reciclatge de paper. Un fet del qual el SEPC s’ha volgut desvincular, i que les forces de seguretat que han seguit la protesta tampoc han volgut atribuir als joves.

Ja a la URV s’ha llegit el manifest de la vaga, que el SEPC tarragoní ha resumit en una desena de punts entre els quals destaquen les retallades dels governs de CiU i PP, la imposició de la Llei Wert, els atacs contra la llengua i l’educació en català o la corrupció de polítics i empresaris. En aquest sentit, i de manera simbòlica, els estudiants han penjat dos ninots que representaven Francesc Xavier Farriol, vicerector d’Organització i Recursos de la URV, i Àngel Cunillera, membre del Consell Social de la URV fins al 2012. Tots dos estan imputats pel ‘cas Catalunya Caixa’, i Cunillera ho està també pel ‘cas Tecnoparc’.