.

Passatgers en un dels busos cap a la manifestació de Barcelona, des de Tarragona. Foto: ACN

Uns 200 autobusos han sortit aquest dissabte al migdia des de diferents punts de la demarcació de Tarragona cap a la manifestació de la Diada Nacional per la Llibertat de Barcelona. En total, segons l’organització, s’hi desplacen unes 15.000 persones des de la demarcació. El gran gruix d’autobusos surt des de Tarragona, Valls, Reus, i també des de diferents punts del Priorat o la Conca de Barberà. 54 autobusos han sortit des de les Terres de l’Ebre, la majoria des de Tortosa, Amposta o Sant Carles de la Ràpita, tot i que també se n’han organitzat des de Móra d’Ebre o Gandesa, a més dels ciutadans que es desplaçaran a la mobilització amb cotxe particular.

El coordinador local de l’ANC a Tarragona, Carles Xavier Gómez, ha explicat que entre els veïns mobilitzats hi ha “una mica de tristesa” perquè “a ningú li agrada veure el seu govern a la presó, i menys per seguir els mandats encomanats”, però també “indignació i empenta per tirar endavant”. De fet, segons Gómez, aquesta probablement no serà la darrera manifestació però ha afirmat que s’organitzaran “les que facin falta”.

L’organització, per xarxes socials, ha donat un seguit de recomanacions als manifestants, com que vagin ben abrigats, portin el mòbil ben carregat i un llaç groc al pit. El coordinador local de l’ANC ha explicat també que els demanen que a la manifestació “cridin fort perquè Europa els senti” i que, sobretot, “no caiguin en provocacions de ningú.

Des de Tarragona han sortit des de la rambla Lluís Companys 20 autocars amb 1.200 persones coordinats per l’ANC. Des de la ciutat també han sortit tres autocars més organitzats per la Colla Jove de Tarragona. Entre els passatgers, hi ha l’ànim de continuar mobilitzant-se “per la indignació” i “no només d’aquests fets, sinó acumulada de fa anys”, segons l’Albert, que creu que les protestes han de servir “per dir prou a l’opressió” i que tenen “els ànims a dalt de tot per continuar lluitant fins que se’ns escolti”.

La Sílvia, que ha participat a diverses mobilitzacions, ha explicat que continuarà fent-ho per “reivindicat que Catalunya és un poble que mereix ser un estat i per denunciar el que estem patint per culpa de l’Estat espanyol”. A més, ha avançat que està mirant vols per viatjar a Brussel·les el 6 de desembre per participar en una manifestació que encara s’està organitzant.

La manifestació d’aquest dissabte és la primera a la qual assisteixen a Barcelona la Mireia i la Paula, que fins ara sí que havien fet sentir la seva veu a les concentracions que s’han organitzat a Tarragona. Les dues noies han explicat que, després “que hi hagi presos polítics”, els fets són “més greus i necessiten més suport” i per això ara “és el moment de demostrar la força i que Catalunya està unida”, han explicat abans d’embarcar.

ACN