.

Campionat de tir amb Arc que es celebra aquest cap de setmana a Constantí. Foto: Tarragona 21

Campionat de tir amb Arc que es celebra aquest cap de setmana a Constantí. Foto: Tarragona 21

Uns 200 participants i 42 clubs participen aquest cap de setmana a la 48 ena edició del Campionat de Catalunya de Tir amb Arc. El passat mes de desembre es va fundar a Constantí el primer club de Tir amb arc del municipi i a Tarragona el TAU ja està consolidat com un club de referència, però la cita que acull aquest cap de setmana el pavelló de Constantí rep dos centenars de participants d’arreu del territori català. El campionat es disputarà entre dissabte i diumenge.

“El tir amb arc acull totes les franges d’edat”, explica Carlos López vicepresident de la Federació Catalana de Tir amb Arc. “Però en funció de l’edat cada nen o nena que participa tira a una distancia diferent” diu. Els més petits tiren a 12 metres i els més grans a 18 metres. Després del tir els participants s’apropen a la diana i prenen nota de la puntuació. La suma de tots els punts pot arribar fins a 300. En base a la classificació es comença a fer el rànguing i es comencen les eliminatòries, que en aquest cas són 8. El cost d’un arc pot oscil·lar entre 70 euros fins als 2.000 tenint en compte que aquests compta amb estabilitzadors, arcs i les fletxes que poden costar entre 3 euros fins a 30.

Joves promeses del Tir amb Arc

Al club TAU de Tarragona entrena Santi López qui porta des dels 9 anys practicant aquest esport. Aquest esportista ha guanyat importants premis entre el que destaca a nivell nacional l’or i la plata. A nivell internacional també ha guanyat al Campionat de Marrakesh i fa dos setmanes també va participar al campionat de Nimes a França.

Elena Gómez i Ada Fuentes tenen uns 20 anys. Aquestes jugadores entrenen de dilluns a diumenge unes 4 hores diàries més els entrenaments físics. Les dues són grans amants de l’esport des de ben joves, ara es veuen obligades a combinar la competició amb els estudis universitaris. Però la prova de foc sempre està a la pista. “A mi els nervis em guanyen” explica Ada. En la mateixa línia, Elena explica que “darrera la línia de tir sembla que ballis” però respirar i concentrar-se en la tècnica és fonamental.