.

Martí Barberà al centre amb jersei blau. Foto:Tarragona21

Martí Barberà al centre amb jersei blau. Foto:Tarragona21

La mort anunciada d’Unió en les darreres eleccions catalanes s’ha acabat de confirmar en aquestes generals. A la demarcació el partit que encapçalava Martí Barberà s’ha qudat amb només un 1’7% dels vots i a Tarragona ciutat amb un 1’6%.

La trompada de la formació que aposta per un catalanisme moderat i que fuig del procés català ha estat important a Catalunya i la demarcació de Tarragona.

Martí Barberà ha parlat d’intentar trobar el lloc del partit com una possible força emergent en un futur.  Barberà ha dit que “cal fer una reflexió important. La ciutadania no ha volgut que hi fossim. No és el primer cop que no serem a Madrid, volíem ser-hi”.

Barberà ha reconegut que no han aconseguit aglotinar el vot útil i que s’haurà de fer una revisió important per millorar “el temps però s’ha tirat a sobre i les dues campanyes que hem fet han estat extraordinàries. Hem de treballar perquè el missatge d’Unió sigui una resposta a la demanda dels ciutadans”. Martí Barberà ha assegurat igualment que “ara toca aguantar Unió en un moment difícil”.

Unió convocarà demà una compareixença del seu únic regidor a l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats, que anunciarà de forma oficial el trencament entre Convergència i Unió a l’Ajuntament, deixant el grup convergent amb dos regidors (Albert Abelló i Cristina Guzman) i el d’Unió amb Prats com a únic regidor.