.

Els membres de la comissió constituent executiva de la Pagesia Gran. Foto ACN

Els membres de la comissió constituent executiva de la Pagesia Gran. Foto ACN

Transmetre als nous pagesos el bagatge acumulat durant anys de trajectòria professional i experiència sindical, i aprendre dels més joves pel que fa a la innovació i les noves tecnologies.

Aquest és un dels objectius de “Caliu”, la sectorial de la Pagesia Gran del sindicat Unió de Pagesos que s’ha presentat aquest diumenge al Casal de L’Espluga de Francolí (Conca de Barberà). L’objectiu principal, però, és identificar quines són les necessitats i mancances de la gent gran del sector i treballar per donar-hi resposta. Al manifest de constitució el col·lectiu exigeix, per exemple, pensions dignes, i mostra el seu rebuig a l’increment de l’edat de jubilació, entre altres qüestions.

“Treure de l’anonimat tot un bagatge professional, cultural i social, i que la gent que s’incorpori ho pugui aprofitar”. Així ha explicat Salomó Torres, membre de la Comissió Permanent Nacional d’Unió de Pagesos (UP) i responsable de l’Àrea Social del sindicat, una de les finalitats de la creació de la nova sectorial. “També volem vehicular les problemàtiques que té la gent gran que viu en un entorn rural i agrari”, ha afegit.

Salomó ha detallat altres accions que es duran a terme des de Pagesia Gran, com ara l’organització de viatges professionals i culturals, el suport a persones que viuen aïlladament, o “donar llum” a l’activitat que vagin desenvolupant en una secció dins de la revista d’UP, “Terra”. La nova sectorial també participarà al 7è Congrés Nacional de la Gent Gran, que organitza la Generalitat de Catalunya i que tindrà lloc el proper mes d’octubre. Així mateix, Salomó també ha destacat que, per donar visibilitat al col·lectiu, és interessant contrastar el seu bagatge “amb les noves generacions de pagesos que es vagin incorporant”.

En el transcurs de l’assemblea d’aquest diumenge s’han presentat els membres de la comissió constituent executiva de Pagesia Gran, i s’ha llegit també el manifest de constitució. Entre altres qüestions, el text exigeix pensions dignes pel sector, i també mostra el seu rebuig a l’increment de l’edat de jubilació.

/* JS para menú plegable móvil Divi */