.

.

TOTS 21


La concentració a tingut lloc a la seu de FOGASA Tarragona

La concentració a tingut lloc a la seu de FOGASA Tarragona

Els sindicats UGT i CCOO s’han concentrat aquest migdia davant la seu del Fons de Garantia Salarial (FOGASA) a Tarragona, amb al voltant de 300 persones, per protestar pels efectes negatius de la reforma laboral, l’atur, la precarietat i la insostenible situació que viu Catalunya, on s’acumulen més expedients i, per tant, pagaments. A Tarragona fins a 1.500 des de fa un any.

Aquesta setmana es compleixen dos anys des que es va aprovar la reforma laboral, i aquesta “no ha significat major ocupació laboral com es pretenia sinó major atur, destrucció de treball, condicions precàries, més temporalitat, retallades i conflictes laborals” entre d’altres, assenyala Jaume Pros, de CCOO Tarragona. A més, indica que també ha suposat un increment del nombre d’expedients de regulació de l’ocupació. “A la província de Tarragona FOGASA acumula 2.500 expedients acumulats des de fa més d’un any”

El Fons de Garantia Salarial, suposa, entre d’altres, el lloc on els treballadors acomiadats acudeixen per a cobrar els 8 dies d’indemnització que hauria de pagar l’empresa, un tràmit que s’està veient endarrerit “donat que els treballadors de FOGASA no tenen les condicions de treball adequades i no donen a l’abast” comenta. “Deixar clar per tant que no anem en contra d’ells sinó en la seva defensa” ha volgut remarcar.

Pros també indica que en aquests dos anys l’atur ha fet baixar el nombre d’afiliats a la Seguretat Social en 16.000 persones, unes 4.000 a província de Tarragona, i per tant un creixement en el nombre de desocupats.

Els sindicats han demanat la retirada de la reforma laboral

Els sindicats han demanat la retirada de la reforma laboral

Per altra banda, Jordi Gené, coordinador d’AMIC-UGT Tarragona (Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya) indica que “cal defensar els interessos i demanar una administració agil i eficient. Els companys de FOGASA no poden fer el seu treball amb la qualitat que mereixen els ciutadans”

Amb aquesta concentració, de la que han format unes 300 persones, “el sindicalisme català exigeix que es retiri la reforma laboral del PP, aprovada amb el suport de CiU i fan una crida a la mobilització de tots els treballadors i treballadores a demostrar el seu rebuig”.`

-Adrià Recasens-