.

.

TOTS 21


L’objectiu de l’acte és conscienciar la població de totes les edats dels beneficis de l’activitat física diària amb el lema “Activa la vida, millora la vida”.

L’objectiu de l’acte és conscienciar la població de totes les edats dels beneficis de l’activitat física diària amb el lema “Activa la vida, millora la vida”.

S’ha dut a terme la setena edició de la caminada “A bon pas fem salut”, amb motiu de la celebració del desè aniversari del Dia Mundial de l’Activitat Física, que té per objectiu difondre a la població el missatge d’enguany: “Activa la vida, millora la vida”. Aquest acte s’emmarca dins del Pla d’activitat física, esport i salut (PAFES), que forma part del Pla interdepartamental i intersectorial de salut pública, i pretén que la salut sigui present en totes les polítiques, ja que la major part dels determinants de la salut de la població es troben fora del sistema sanitari.

Per aquest motiu, el 4 d’abril a la tarda, s’ha celebrat a Tarragona la Caminada “A Bon pas fem salut”, per setè any consecutiu. És una caminada oberta a la participació de persones de qualsevol edat. Els seus objectius són col·laborar en la difusió dels beneficis de la pràctica diària d’activitat física com a instrument de salut i benestar, i donar a conèixer els efectes positius d’aquesta pràctica sobre l’esfera emocional. Recomana acumular 30 minuts d’activitat física cada dia als adults i persones grans, i 60 minuts als infants i adolescents.

La caminada s’ha iniciat a l’esplanada del Camp de Mart i les 200 persones participants han fet un recorregut urbà, circular, de fàcil nivell, que ha travessat els principals carrers de la ciutat i una part del camí del riu Francolí, amb una durada total de dues hores.

Han organitzat la caminada la representació territorial de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Tarragona, el Consell Esportiu del Tarragonès, Esports de la Universitat Rovira i Virgili i el Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona.  L’acte ha estat possible gràcies a la col·laboració activa d’entitats professionals de Tarragona: el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers, el Col·legi Oficial de Metges, el Col·legi Oficial de Farmacèutics i el Col·legi Oficial de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya. Aquest últim ha dirigit els exercicis d’escalfament i estirament complementaris a la caminada.

També hi han participat professionals de la salut i actius del Programa PAFES, que es desenvolupa als centres d’atenció primària de la ciutat dels diferents proveïdors de salut: Muralles Salut, Xarxa Tecla i Institut Català de la Salut, i altres entitats com: Mou-te Serveis i Lleure i l’Associació per la Promoció i la Formació del Voluntariat de Tarragona.

La VII Caminada “A bon pas fem salut” també s’emmarca, juntament amb altres actes, dins les activitats que es porten a terme al programa Abril (mes de la salut) de la xarxa d’entitats de Tarragona Saludable, la qual invita a participar-hi per fomentar l’adopció d’hàbits saludables.