.

Una imatge d'Uncharted. Foto: Cedida

Una imatge d’Uncharted. Foto: Cedida

Uncharted InclusiVR, la nova atracció inclusiva que es va estrenar el passat mes de juny a PortAventura World, ha quedat finalista dels Park World Excellence Awards 2023, uns reconeixements que s’han consolidat com els referents dels guardons en el sector de l’entreteniment, guanyant un gran respecte per a la identificació i la celebració de les millors destinacions, projectes i productes de la indústria de l’oci.

L’atracció, pensada i dissenyada per a persones amb discapacitat, va ser concebuda per a l’agència de comunicació i productora audiovisual Zoopa, The Smart Agency que, juntament amb 498AS, TecnoShopVR que en va fer el disseny dels sistemes i elaborar el hardware, van pensar amb una atracció on els usuaris poguessin experimentar les mateixes sensacions que notarien estan dins un vagó en moviment de la nova atracció de PortAventura. Aquesta atracció permet que persones amb cadires de rodes (s’ha creat sistemes inèdits d’aclatge i accés per aquests dispositius) i persones amb hipersensibilitat o diversos perfils cognitius puguin gaudir de l’experiència d’Uncharted.

Una atracció pensada per a la inclusió

L’objectiu amb el qual s’ha treballat amb Uncharted InclusiVR des de 498 Advanced Solutions, start up sorgida de Zoopa dedicada al desenvolupament i a la consultoria sobre innovació i tecnologia, és la d’oferir una atracció pensada per a persones en situació de diversitat funcional i cognitiva, sent aquest un espai d’inclusió per a tothom que vulgui gaudir de l’experiència. “Hem vist que molts usuaris amb diferents realitats sensorials en poden gaudir de la mateixa forma, endinsant-se amb un univers virtual que et transporta per diferents escenaris i canvia en els seus moviments i imatges depenent del perfil de l’usuari”, relata Carles Ortet, CEO de Zoopa, The Smart Agency, fent referència a la nova atracció, única a escala mundial d’aquestes característiques.

PortAventura World ha aconseguit crear una atracció que trenca barreres i que permet a les persones amb discapacitat poder viure l’emoció d’una muntanya russa en igualtat de condicions amb Uncharted VR, la qual presenta la seva principal innovació en el simulador de moviment totalment adaptat. L’atracció compta amb una plataforma mòbil que permet als visitants en cadires de rodes gaudir plenament de l’experiència, amb una atenció minuciosa al disseny i la comoditat. A més, la plataforma ha estat concebuda per adaptar-se a totes les cadires de rodes disponibles al mercat, garantint una experiència segura i agradable per a tothom.

V.Tapias

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */