.

.

TOTS 21


Mario Alonso Puig durant la seva xerrada a la Pobla de Mafumet. Cedida.

Mario Alonso Puig durant la seva xerrada a la Pobla de Mafumet. Cedida.

Les 400 persones que dissabte a la tarda van omplir el Casal Cultural de la Pobla en van sortir amb un somriure i una sensació general de satisfacció, després d’haver assistit a la conferència pronunciada pel doctor Mario Alonso Puig.

Aquest va ser capaç de mantenir l’interès del públic durant les pràcticament dues hores en què va estar desgranant els secrets per a una vida més feliç, satisfactòria i plena. Sota el títol “Vivir es un asunto urgente”, Mario Alonso Puig va parlar de la importància de reflexionar sobre la salut i la vitalitat, d’allò essencial que és saber viure en el present –“reviure el passat ens porta a la depressió i mirar al futur ens provoca angoixa”, va explicar”-, desenvolupar una mentalitat positiva i saber separar el que és urgent del que és important, per poder afrontar les coses d’una manera molt més eficient.

Per assolir tot plegat, va desgranar el secret de la felicitat, que “consisteix a mantenir en bon estat i en equilibri el trinomi entre cos, ment i ànima, treballant cadascun d’aquests àmbits” amb aspectes com la nutrició, la postura corporal, l’exercici físic i el descans, en l’àmbit del cos; viure el present, enfocar-se en assolir allò que es vol i no en evitar allò que es tem, no assumir el paper de víctima, tenir una mentalitat positiva i utilitzar paraules que ajudin i no que anul·lin, en l’àmbit de la ment; i en l’àrea de l’ànima, cultivar-hi aspectes com la cordialitat, la voluntat de trobada, la celebració de la diversitat, la generositat, el propòsit, la gratitud i la connexió amb la natura.

En la seva exposició, Mario Alonso Puig va compartir vivències personals i coneixements de grans pensadors del segle XX per reforçar el seu missatge, que passa per assolir com a individus un optimisme vital que ens porti a ser més feliços i a viure millor.

Des de fa molts anys, el doctor Mario Alonso Puig investiga i estudia com es pot aplicar els coneixements actuals en camps com la Medicina, les Neurociències i la Psicologia Positiva al lideratge personal i professional. Format en Medicina Ment-Cos i en Psicologia Positiva a la Universitat de Harvard, ha aprofundit en el coneixement de les bases de la comunicació, la influència i l’aprenentatge.

Fruit d’això és el desenvolupament d’una sèrie de metodologies i estratègies que ajuden a desplegar l’energia, la salut, la motivació i el potencial creatiu de les persones i dels equips. És també autor de fins a onze llibres centrats en aspectes motivacionals.

D’altra banda, cal recordar que el cicle de conferències de la Pobla tindrà continuïtat el proper 1 de desembre (19 h), amb la presència de l’exfutbolista i exentrenador professional Juan Carlos Unzué a l’escenari del Casal Cultural. En el seu cas, amb el col·loqui titulat “Vivir valELA pena”, durant el qual compartirà la seva experiència vital amb l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) com a punt de partida per a un acte que es un intercanvi d’impressions, d’experiències i d’opinions que pugui enriquir totes les persones assistents al mateix. Aquesta activitat, per a la qual ja no queden invitacions disponibles, és gratuïta i amb taquilla inversa, destinant-hi tota la recaptació a col·laborar amb la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, única entitat sense ànim de lucre a Catalunya que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA/Malaltia de Motoneurona, oferint també el mateix suport a les seves famílies i que, a més, lluita contra aquesta malaltia fomentant la investigació de la mateixa.

L’Ajuntament pobletà ja ha aprovat en sessió plenària quina serà la seva contribució en forma de donatiu a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, a la qual lliurarà 7.000 en concepte d’ajuda al desenvolupament de la seva activitat en favor dels malalts d’ELA i als familiars d’aquests.

La Setmana de la Ciència
Abans de rebre Juan Carlos Unzué, la Pobla tindrà encara dues oportunitats més de connectar amb el coneixement. Ho farà a través de les activitats programades en el marc de la 27a Setmana de la Ciència, que a la Pobla de Mafumet oferirà dues propostes altament interessants. D’una banda, demà dimarts tindrà lloc la conferència “Cuina o laboratori?”, a càrrec de Daniel Schorn, investigador del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV i durant la qual s’explicarà, entre altres coses, les principals reaccions que tenen lloc a la cuina, la inuència del pH o els processos bioquímics. Que un aliment es cuini bé, no és qüestió de màgia… és química.

D’una altra banda, aquest proper dijous serà el torn del taller titulat “Com fer més ràpid un cotxe de competició? Per què volen els avions?”. L’acte serà conduit per Lluís Vázquez, membre del Departament d’Enginyeria Mecànica de la URV.

En ambdós casos, les activitats proposades tindran lloc al tercer pis del Casal Cultural a partir de les 19.00 hores i encara amb places disponibles. Les persones interessades a participar-hi poden inscriure-s’hi a través del correu electrònic seu.poblamafumet@urv.cat.