.

.

TOTS 21


La manifestació ha tallat parcialment la circulació a la Rambla Vella

La manifestació ha tallat parcialment la circulació a la Rambla Vella

Una vintena de professionals de la salut s’han donat cita aquesta tarda, a les portes de l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona, per denunciar el que consideren un “tràfic de pacients de la sanitat pública cap a consorcis privats o concertats, com pot ser la Xarxa Santa Tecla”, ha declarat la portaveu de CGT, Conchi De Tera. Els manifestants han cridat contra el procés de privatització de la sanitat, que a Tarragona han batejat amb el nom de “teclarització”. L’acció ha assenyalat principalment el màxim responsable de la Xarxa Santa Tecla, Joan Maria Adserà, com a màxims beneficiaris del desmantellament de la sanitat pública a Tarragona (tant de CAP’s com de l’Hospital Joan XXIII).

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública ha realitzat una acció de protesta amb pancartes, eslògans contra la direcció de la Xarxa Santa Tecla i uns codis de barres penjats al pit simulant ser productes de benefici, amb els quals els treballadors han volgut expressar el seu descontentament per la “mala gestió que s’està fent dels diners per part del centre”, segons ha subratllat De Tera. Les seves protestes han arribat a envair els carrils centrals de la Rambla Vella, malgrat que la circulació no s’ha vist afectada.
A la vegada, i com ja han fet en altres ocasions, també han volgut assenyalar els càrrecs polítics al Parlament i a la demarcació de Tarragona, Boi Ruiz i Josep Mercadé, com a principals responsables d’aquest procés de privatització de la sanitat.

Els portaveus sindicals dels Grups de Treball, tant de l’Hospital Joan XXIII com de Santa Tecla de Tarragona, han denunciat que els centres concertats com Santa Tecla “es financen amb fons públics però són consorcis o empreses privades”. Per aquest motiu, consideren, “la qualitat del servei que acaben donant és molt dubtosa”. Pels professionals del sector, “caldria saber si realment tots els diners que perceben per atendre els ciutadans van destinats en això o fan negoci amb la salut dels pacients”.

Els treballadors han cridat eslògans contra la direcció

Els treballadors han cridat eslògans contra la direcció

Les relacions entre treballadors sanitaris i les direccions dels centres hospitalaris semblen enquistades, després de l’enèssima manifestació a Tarragona en defensa “d’una sanitat pública i de qualitat”, que els empleats consideren “mermada”, a causa de les retallades.

No obstant, ha detallat De Tera, “els grups de treball i els diferents sindicats seguim parlant amb les gerències, tant del Joan XXIII com de Santa Tecla”. Fins i tot, afegeix, “hem parlat amb el delegat territorial de Salut, el senyor Mercadé, que recordem va ser treballador de Santa Tecla”, ha conclòs.

Joan Marc Salvat