.

Un moment del partit d'avui

Amb sis victòries consecutives, el Nàstic té dret a somniar ni que no jugui gaire bé, com ha passat avui. Un gol matiner a la primera part ha tumbat tot un líder i ha donat ànims a un Nàstic que es troba a prop del play off (a quatre punts). Victòria agònica, amb un públic que ha animat com als vells temps, deixant-se la gola.

Cinc victòries seguides del Nàstic contrastaven amb les cinc derrotes consecutives del Llagostera, un equip que ha entrat en crisi quan semblava que es passejava per la categoria.

Ambientàs al Nou Estadi, la millor entrada de les dues últimes temporades. El públic ha respost a la campanya del club de forma impecable. Sensacions de play off, una altra vegada.

Arrancava el partit als dos minuts amb una jugava perillosa de David Rocha acabava en córner després d’una rematada de Marcos.

Tres córners als cinc primers minuts i un intent de gol olímpic de David Sánchez donaven fe de les ganes que li posava al partit l’equip grana.

Començava molt bé el partit. Al minut 12, Xavi Molina avançava els grana en una falta que s’empassava el porter. David Sánchez la centrava, el porter dubtava a sortir, i Molina aprofitava per ficar-la dins. Seria el gol definitiu.

Dominava el partit el Nàstic i el Llagostera no feia sensació de perill. El gol provocaria un efecte d’adormiment. El Llagostera no es trobava còmode portant la iniciativa. Una lesió apartava a David Rocha del partit passada la mitja hora i a Adri Cuevas li tocava suprir-lo. Una baixa sensible.

Passaven els minuts i el Nàstic no rematava la feina, cosa que sempre és un perill. I no jugava bé. El Llagostera començava a creure-s’ho i es feia amb el control del partit. Chamorro tenia opció després d’una jugada ben elaborada pels gironins. Justament, Reina havia de salvar un gol en un llançament ben col·locat de Tito Ortiz.

Mal començament

Només iniciar-se la segona part, Verdú li regalava la bimba a Tarradellas i Reina l’havia de salvar. Mal començament. Es refeia el Nàstic animat pel públic i Juanjo animava la grada amb una jugada per banda. Poc després, Valho, en una falta, provocava la por al Nou Estadi.

Querol tenia un remat de cap a passi de David Sánchez al minut 60, però les ocasions brillaven per la seva absència. Amb l’un a zero res estava tancat. Verdú tenia un bon xut al balcó de l’àrea, però el marcador no es movia.

David Sánchez tenia per fi una bona ocasió en una falta directa. Poques ocasions per part dels dos equips en el que duiem de partit i un joc poc fluït.

Al minut 71, el Llagostera acabava de treure tota la pólvora amb un doble canvi ofensiu i canviava a defensa de tres. No era un bon partit el dels grana malgrat el gol tan prematur i hi havia sensació d’angúnia. Tot i així, Nico salvava el 2-0 després d’una bona jugada d’un Querol que avui no tenia el dia. S’esverava el partit amb aquesta jugada, amb protestes grana per una entrada dura dels gironins.

‘Piojo’ la tenia i ben clara amb una centrada de Piojo, que la tocava Marcos i Nico la salvava. Era el minut 37 de la segona part. S’obria el partit i s’animava el Nàstic, com també un públic totalment lliurat. A tres minuts del final, una segona targeta groga deixava a la banqueta David Sánchez.

Però no estava tot dit: l’àrbitre donaria set minuts de temps afegit, una cosa mai vista. El públic responia animant de veritat, com als temps gloriosos dels ascensos. Podria guantar el Nàstic?

Una falta molt perillosa quan passaven quatre minuts del temps reglamentari donava opció al Llagostera, però la treia tan malament que la pilota anava a la tanca.

Fitxa:

Nàstic: Manolo Reina, Juanjo, Ramon Verdú, Xavi Molina, Pablo Marí, David Sánchez, David Rocha (Adri Cuevas, min. 31), Lago Júnior, Ferran Giné (‘Piojo’ Hernández, min. 59), David Querol (Iván Aguilar, min. 83) i Marcos Jiménez de la Espada.

UE Llagostera: Nico, Aimar, Valho, Alvarez (Enric Pi, min. 71), Jordi Masó, Tito Ortiz, Jordi López, Fullana (‘Pitu’, min. 71), Nuha, Tarradellas (Alex Cruz, min. 62) i Chamorro.

Àrbitre: Aaron Suberbiola. Col·legi basc.

Targetes grogues: Aimar, ‘Piojo’ Hernández i Reina (Nàstic).

Targeta vermella: David Sánchez, per doble amonestació.

Nou Estadi: 5.177 espectadors. La millor entrada de la temporada.