.

Interior de l'Hospital del Vendrell. Foto: Teyco

Isabel Navarro va haver de pagar 9.300 euros per una implantació de pròtesi de maluc a l’Hospital del Vendrell, gestionat per la Xarxa de Santa Tecla, quan abans ho havia intentat al mateix hospital fer-ho per la via pública, segons denuncia el diari ‘El País’.

Navarro va ser inclosa l’11 de juliol de l’any passat a la llista d’espera de l’Hospital i segons ella mateixa relata li van dir que podria trigar un any o més a ser operada. Com ja no podia suportar el dolor, va acudir a la via privada al mateix hospital perquè li havien dit que pagant se saltaria la llista d’espera, segons el rotatiu.

Navarro va ser intervinguda el 9 de desembre per la tarda. La família va pagar 9.335 euros: 2.142 euros per una setmana d’hospitalització; 1.200 pel mòdul en el que fou intervinguda; 3.000 euros d’honoraris per als facultatius i 2.800 per la pròtesi, segons consta en la factura.

El Departament de Salut de la Generalitat ha dit a ‘El País’ que estudiarà si l’hospital ha pogut incórrer en “irregularitats” si la pacient presenta una reclamació. Segons Salut, no és irregular que un hospital finançat amb fons públics realitzi activitat privada, però sí ho és que un pacient que entra per la via pública acabi sent operat en el mateix centre pel privat.

“A la meva mare el va operar el mateix metge, la van atendre les mateixes infermeres i la van operar en els quiròfans del mateix hospital on atenen per la sanitat pública”, denuncia la seva filla, Virginia Moreno. La direcció del centre assegura que la intervenció es va fer en un “circuït diferent” i que no es va endarrerir cap intervenció pública per a operar a Navarro. La direcció del centre ha desmentit el relat de la família en declarar que el temps mig d’espera a l’hospital per a implantar una pròtesi de maluc va ser en 2013 de 7,3 mesos.

La Xarxa Santa Tecla ha dit afirmat avui en un comunicat que ha demanat a Salut que obri un expedient infomatiu per tal de poder aportar tota la informació, i que la intervenció no va afectar “en cap cas” la previsió d’intervencions el sistema públic. També afirma que a la pacient se li va presentar un pressupost “que ella va acceptar”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */