.

.

TOTS 21

Carles Pellicer i Pau Ricomà en una de les balconades de l’ajuntament de Reus, juntament amb la vicealdaldessa Noemí Llauradó. Foto: Xarxes / Ajuntament

Pau Ricomà signant el llibre d’honor de l’ajuntament de Reus. Foto: Ajuntament

El Pilar Caminant dels Xiquets de Reus. Foto: Xiquets

La Vïgília de la Festa Major de Sant Pere de Reus ha viscut aquest vespre-nit, sense inconvenients ni mal rotllos, una jornada històrica entre dues ciutats veïnes i massa temps allunyades per batalletes de Campanar com són la capital del Baix Camp i Tarragona. L’alcalde Carles Pellicer ha rebut, juntament amb la resta de membres del consistori, al seu homòleg Pau Ricomà, culminant així una relació de bona entesa personal entre la plaça del Mercadal i de la Font. «És un immens orgull ser el convidat d’honor a les festes de Sant Pere. Viure tant d’aprop la cultura de Reus, ciutat germana, és un priveligi. Gràcies per pensar en Tarragona, seguirem sumant sinergies pel bé del nostre territori!», afirmava Ricomà en el seu compte de Twitter un cop finalitzada la intensa jornada.

El batlle tarragoní ha tingut la condició d’invitat d’honor i ha acabat encenent la Tronada de la Vigília, la més metropolitana que es pot escenificar al territori, després d’acompanyar a la corporació municipal reusenca a l’ofici de Completes de la Prioral de Sant Pere. La comitiva ha estat precedida per la Bandera de la Ciutat, els macers i els guardadors de la Tronada, amb l’acompanyament musical de la Banda Simfònica de Reus. Al temple s’ha pogut assistir a la tradicional obertura de l’arca de l’altar major, on es guarda durant tot l’any el bust reliquiari de la imatge de Sant Pere, amb tres panys. Les claus que obren l’urna les guarden el prior, l’alcalde i un dels preveres de l’Arxiprestat.

Antoni Sentís, president del Gremi de la Construcció; Mònica Bellido, presidenta de l’Associació Supera’t i Joan M. Llorens, president del Biela Club, han estat els abanderats de la processó de Completes, el mateix dia que s’han convidat també a participar a la processó a tots els alcaldes del Baix Camp.

La part protocolaria de la jornada s’ha vist acompanyada pel seguici popular i el tradicional pilar caminant de la colla castellera dels Xiquets de Reus, amb el ball solemne curt de l’Àliga com a salutació a les autoritats.

Galeria de Fotos (Tots21)

Redacció