.

Imatge de l’immoble. Foto: Reusdigital

Un ensorrament interior en un habitatge de Reus ha obligat a desallotjar 29 persones que vivien a l’edifici. Els fets s’han produït aquest dilluns, cap a les onze de la nit, en un habitatge del primer pis del número 35 del carrer de Sant Magí. Agents de la Guàrdia Urbana i dels Bombers de la Generalitat han intervingut arran d’una trucada que alertava de la caiguda d’un fragment del fals sostre de l’habitatge. El forat ha deixat al descobert una biga principal de l’edifici en aparent mal estat. L’arquitecte municipal s’ha personat al lloc i ha determinat el desallotjament de l’immoble.

L’Ajuntament s’ha fet càrrec de reallotjar temporalment els veïns en una pensió de la ciutat, d’acord al protocol d’actuació de la Guàrdia Urbana i la regidoria de Benestar Social, a l’espera de conèixer si finalment poden retornar a l’edifici o poden trobar altres habitatges on ser reubicats. Al llarg d’aquest dimarts es farà una revisió en profunditat de l’edifici per determinar-ne l’estat.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor de Seguretat, Joaquim Enrech, s’han desplaçat al lloc dels fets per donar suport als veïns afectats i conèixer l’evolució de les tasques dels serveis municipals.

(ACTUALITZACIÓ: Els veïns desallotjats de moment no podran tornar a casa. L’arquitecte municipal considera que cal revisar l’estat de tot l’edifici, segons avançava Catalunya Informació)

ACN