.

.

TOTS 21


0715801-2

Imatge del Port de Tarragona

Una taca d’hidrocarbur ha obligat a activar el fase de Prealerta el CAMCAT i el Port de Tarragona ha activat el seu Pla Interior Marítim.

Ahir a la tarda, sobre les 16h, es va detectar una fina taca d’hidrocarbur lleuger en aigües del Port. D’acord als protocols de seguretat i mediambientals, es va activar el Pla Interior Marítim (PIM) del Port en Fase d’emergència, Situació 1.

Immediatament van començar les tasques de control i de neteja amb els mitjans adscrits al pla i de salvament marítim (helicòpter Helimer 211 i Salvamar Diphda). Es va col·locar una barrera per protegir la zona interior del port que estava neta, amb vigilància nocturna, de manera preventiva.

Captura de pantalla 2016-02-22 a les 12.46.28

Durant la nit es van suspendre les tasques de neteja que s’han reprès aquest matí amb les primeres hores de llum, incorporant-se l’embarcació “Albatros UN” i el remolcador de salvament marítim Punta Mayor.

La taca ha estat en tot moment controlada tot i que a hores d’ara es desconeix l’origen del vessament, que pot ser tan marítim com terrestre. S’ha iniciat una investigació amb presa de mostres per part de l’APT, Capitania Marítima, ACA i Seprona per a determinar la procedència.

Es preveu que avui es desactivi el PIM un cop quedin les dàrsenes netes. Anirem informant a mesura que tinguem més informació