.

Membres de l'equip de govern, encapçalats per l'alcaldessa Mercè Dalmau.

Membres de l'equip de govern, encapçalats per l'alcaldessa Mercè Dalmau.

La UGT de Catalunya exigeix a l’Ajuntament de Cambrils (Baix Camp) la readmissió immediata de cinc treballadors interins acomiadats al gener del 2013, tal com dicta la sentència del Jutjat Social número 1 de Reus, amb data 29 de gener del 2014, guanyada pels serveis jurídics del sindicat. El ple de l’Ajuntament del municipi del 29 de gener del 2013 va aprovar l’eliminació de tres places de funcionaris de carrera i onze de personal laboral per causes econòmiques i organitzatives. D’aquests últims, vuit van decidir demandar el consistori, assessorats pel sindicat UGT, i demanar la nul·litat del seu acomiadament.

Els treballadors consideren que el seu acomiadament és nul perquè, en tractar-se d’interins, l’Ajuntament els va acomiadar sense indemnització. Tanmateix, aquests treballadors portaven anys treballant per a l’Ajuntament -algun des del 2002- amb diferents contractes successius, el que suposa un frau de llei.

La sentència reconeix, en el cas de cinc treballadors, que la contractació temporal és irregular, ja que la relació laboral amb l’Ajuntament era superior a tres anys. Per tant, els considera treballadors indefinits no fixes i dictamina que el seu acomiadament és nul, i obliga el consistori a readmetre’ls de manera immediata i a abonar-los els salaris de tramitació. En el cas dels altres tres treballadors, amb relació contractual posterior a gener del 2010, el jutge no admet la demanda.