.

.

TOTS 21


Pas de la pedalada/patinada pel carrer Reial

Pas de la pedalada/patinada pel carrer Reial

Una seixantena de persones han pedalat i patinat aquest matí a Tarragona a favor del carril bici a la ciutat, promoguts i convocats pel ‘Grup per una mobilitat social i ambientalment justa a Tarragona’ que amb aquesta acció continua mobilitzant-se i actuant per reclamar el carril bici i la correcció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

La pedalada/patinada popular sota el lema ‘Tarragona no és alta muntanya, pedala per la veritat, pedala pel carril bici’ ha donat tret de sortida a les 11.30h davant del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, a l’Av. Catalunya, i ha recorregut un ampli itinerari de la ciutat amb un total de 7’5km. La pedalada ha comptat amb el suport i acompanyament de la Guàrdia Urbana i ha comportat alteracions puntuals de trànsit i en la circulació del transport públic durant el seu pas.

La pedalada ha finalitzat a la Plaça de la Font

La pedalada ha finalitzat a la Plaça de la Font

Amb sortida a l’Av. Catalunya ha continuat cap al carrer Rovira i Virgili, baixant per la Rambla Nova, Pl. Imperial Tàrraco, Av. Lluís Companys, Av. República Argentina, Av. Andorra, Pl. Imperial Tàrraco, carrer Enric d’Ossó, Av. Vidal i Barraquer, carrer Torres Jordi, carrer Reial, volta a Pl. Dels Infants i retorn pel carrer Reial, carrer Torres Jordi, Av. Vidal i Barraquer, Pl. Salvador Allende, carrer Enric d’Ossó, Av. Lluís Companys, Pl. Imperial Tàrraco, Rambla Nova pujant fins al Balcó del Mediterrani, carrer Girona, Rambla Vella, Rotonda Amfiteatre, carrer Sant Oleguer, carrer Cos del Bou, i Pl. de la Font, on a portes del consistori una de les pancartes habituals del grup amb el lema ‘Pedala pel carril bici’ ha presidit una lectura de diversos parlaments.

L'acte ha acabat amb una lectura de parlaments a favor del carril bici

L'acte ha acabat amb una lectura de parlaments a favor del carril bici

El portaveu del grup, Carlos Alcalde, explica que l’acció busca seguir reclamant “la construcció d’una xarxa ciclista de 45km, que es rectifiquin les referències contínues als grans desnivells de la ciutat, ja que són incorrectes i estigmatitzen l’ús de la bicicleta, establir la intermodalitat de la bicicleta amb autobusos interurbans i urbans, que s’introdueixi l’obligatorietat de l’estudi i construcció de carril bici en els nous equipaments urbans, carrers i urbanitzacions, i finalment la revisió i actualització de l’ordenança”

Una seixantena de persones han participat de la pedalada/patinada

Una seixantena de persones han participat de la pedalada/patinada

També ha declarat que “totes aquestes reivindicacions són necessitats la nostra societat, que actualment dirigida per grups reduïts de poder ens guia cap a un model petrolier i consumista, que ens empeny a les guerres per petroli, a les crisis sistemàtiques i a fixar els diners com a única motivació per canviar, innovar o avançar. El camí per la lluita per un món més net i just involucra necessàriament un canvi en la mobilitat. El nostre ajuntament no demostra entendre el moment actual i com d’urgent és prendre part del canvi per part de la institució”

-Adrià Recasens-