TOTS 21

Aspecte de part dels concentrats davant la Comisaria. Foto: Tarragona21

Primer fila dels concentrats. Foto: Tarragona21

Els Bombers han creat un cordó simbòlic de defensa dels manifestants. Foto: Tarragona21

Reus, ciutat històricament rebel, ha entrat en un camí d’insurrecció després de viure les imatges de la razzia policial de la jornada de l’1-O.

Avui s’ha viscut una manifestació organitzada de nou per les xarxes, que ha reunit una gentada, unes 5.000 persones, i que s’ha desplaçat del centre de la ciutat a l’hotel on resideixen els agents de la Policia Nacional enviats pr evitar el referèndum i que ha acabat a les portes de la Comisaria de Policia, a la plaça Llibertat.

Ha estat una jornada tensa, on l’enorme quantitat de gent que s’hi ha reunit i la seva evident ira no presagiava bons auguris, però les consignes de calma dels organitzadors s’han imposat novament.

Unitats de Mossos d’Esquadra protegien la Comisaria. Foto: Tarragona21

Un ninot que representava un agent de la Guàrdia Civil amb la cara de Franco. Foto: Tarragona21

L’entorn de la Comisaria havia estat blindat amb tanques a banda i banda del carrer i des dels dos punts han arribat els manifestants. La concetració havia començat a la plaça Prim i des d’allí s’ha dirigit a l’hotel Gaudí, on s’han reunit unes 3.000 persones, una riuada. Formada majoritàriament per joves, que demà secunden la jornada de vaga, s’han sentit crits d'»Assassins», «Fora les forces d’ocupació», «Els carrers seran sempre nostres» i «Hem votat».

Un reduït grup de Mossos d’Esquadra es trobava a l’entrada de l’hotel. Els concentrats s’ha dirigit aleshores a la Comisaria, pujant pels ravals Martí i Folguera i Jesús, la plaça Prim, el carrer Llovera i la plaça Llibertat. Instal·lats allí, s’han repetit els cants i ha aparegut un grup de Bombers, que han format un cordó simbòlic en la primera fila en senyals de protecció als manifestants. Han estat especialment aplaudits, amb crits com «Els bombers seran sempre nostres».

Un moment de la riuada al carrer Llovera. Foto: Tarragona21

Els concetrats han llençat constants crits contra la Policia i han entonat el cant dels Segadors.

Un grup més nombrós de Mossos d’Esquadra protegia l’accés a la Comisaria de la Policia Nacional, amb diverses furgonetes instal·lades la lloc, però havien de vigilar dos fronts on hi havia els manifestant darrere les tanques de protecció.

Un cordó format pels organitzadors s’ha instal·lat davant la primera filera quan acabava la concentració per evitar aldarulls i ha conduït els concentrats a la plaça del Mercadal.

J. Garcia