.

Daniel Masagué, sortint dels Jutjats del Vendrell

Daniel Masagué, sortint dels Jutjats del Vendrell

El titular del jutjat número 1 del Vendrell ha obert una nova peça separada del cas Torredembarra, la número 7, per investigar presumptes adjudicacions irregulars i cobrament de comissions entre l’empresa Teyco i l’exalcalde Daniel Masagué. El jutge veu indicis seriosos “d’arbitrarietat” a l’hora d’actuar d’alguns membres de la mesa de contractació que va acordar adjudicar al grup Teyco l’obra del parking Filadors. “El mateix alcalde o el seu assessor, Jaume Vila, haurien propiciat l’adjudicació de l’obra a Teyco, per davant d’altres ofertes que objectivament havien de ser preferents”, recull la interlocutòria del magistrat. A més, el jutge constata pagaments entre empreses del grup constructor i societats de Masagué, entre 2011 i 2013, que tenen “difícil justificació lògica i econòmica”.

En una interlocutòria a què ha tingut accés l’ACN, el magistrat acorda l’aixecament del secret de sumari de prop de 3.000 folis de la peça separada número 3, relativa a l’empresa Teyco, i els incorpora a la número 7 per tal de “donar celeritat a la instrucció”.

El jutge investiga l’adjudicació de les obres del parking de Filadors i l’adjudicació a l’empresa Sorea del servei de subministrament d’aigües i millora de la xarxa, “aparentment relacionades amb el pagament de quantitats sense justificació clara de part de l’empresa adjudicatària i d’altres mercantils del grup empresarial Teyco a societats de l’aleshores alcalde, Daniel Masagué, entre els anys 2011 i 2013”.

Arran d’aquests indicis, el jutge ha citat a declarar el 10 de febrer en qualitat d’investigats al conseller delegat de Teyco, Jordi Sumarroca, a Susanna Sumarroca i Joaquim Sumarroca, oncle i cosina del primer, respectivament. L’endemà 11 de febrer, també estan citats a declarar com a investigats l’exalcalde Daniel Masagué i l’assessor Jaume Vila.

El 23 de juliol de l’any passat, la Guàrdia Civil va detenir Jordi, Susanna i Joaquim Sumarroca, i Daniel Masagué, per aquest cas. En l’operació, batejada com ‘Petrum’, també es va detenir l’assessor Marià Júdez.

En la interlocutòria, el jutge no cita Júdez perquè declari com a investigat, però sí que l’esmenta per detallar que serà en aquesta nova peça separada on procedirà a resoldre la petició de sobreseïment efectuada per la seva defensa.