.

.

TOTS 21


Es presentarà aquesta tarda, dimecres dia 5, a les 18h en un acte obert i gratuït

Es presentarà aquesta tarda, dimecres dia 5, a les 18h en un acte obert i gratuït

La proposta divulgativa del Museu d’Història “Quan els objectes parlen: La peça del mes” exposarà aquest mes de juny una medalla commemorativa de la Guerra del Francès. Avui dimecres 5 a les 18h, es presentarà al pati de la Casa Castellarnau en un acte obert i gratuït.

El setge de Tarragona per part de l’exèrcit imperial napoleònic, l’any 1811, va ser el fet més traumàtic i violent que havia patit la ciutat durant pràcticament dos segles. Ha estat també l’esdeveniment més commemorat en la memòria de la ciutat al llarg dels segles XIX i XX. Precisament l’any 1961 es van celebrar els cent-cinquanta anys de la trista efemèride i es va encomanar a l’artista tarragoní Salvador Martorell una medalla de la qual es podrà veure els motllos de guix per a la seva fabricació.

La presentació del dimecres anirà a càrrec dels tècnics de Patrimoni Històric, Jordi Abelló i Cistòfor Salom que detallaran la composició de l’objecte, donaran les claus per entendre els efectes del setge a la ciutat i relataran com va arribar la peça a formar part del fons del Museu.

Durant aquest 2019, s’exposa cada mes, al pati de la Casa Castellarnau, un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes a les 6 de la tarda es fa una presentació de la peça al mateix pati en un acte obert i gratuït. Els objectes exposats recorren diferents períodes de la història de Tarragona, com l’època romana, el setge de la guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d’altres.