.

Imatge policial de la detenció

La Policia Nacional ha detingut a Alacant una dona de 81 anys i al seu fill de 40 com a presumptes autors de l’assassinat d’un jove de 18 anys. Aques va morir després de quinze hores de rebre tortures. La víctima havia ingressat a l’hospital en estat crític, en mort cerebral, a causa del fort traumatisme que li va provocar un dels colps rebuts, però no es poder fer res per ell i va morir 24 hores després.

Els fets van tenir lloc el 7 de setembre, amb l’arrest policial després de dos dies d’investigacions paral·leles, que havien estat comandades pels grups d’homicidis i contra el crim organitzat de la Brigada Provincial de la Policia Judicial d’Alacant. S’havia rebut una alerta del consolat d’Algèria pel possible segrest de la víctima, acompanyada d’unes fotos facilitades pels familiars, que el mostrava estés a terra d’un pis, sagnant, magolat i amb la cara tapada per un pal de fregar. Els denunciants asseguraven que els demanaven un rescat de 30.000 euros.

Una altra unitat policial va iniciar una segona investigació, després que un equip del SAMU assistísa un home inconscient, que sagnava abundantment i que tenia diversos talls al llarg de tot el cos. L’acompanyaven els dos detinguts, que asseguraven que se l’havien trobat en aquesta condició quan li feren una visita, per la qual cosa decidiren telefonar als serveis sanitaris. Poc després, coneguts de la víctima van personar-se en dependències policials per a denunciar que un conegut havia penjat fotos del seu amic, amb signes de tortura, en el seu perfil a les xarxes socials.

L’encreuament de les investigacions va connectar tots els expedients i va portar a la detenció immediata dels sospitosos. A la dona la trobaren al pis escenari dels fets, just quan estava netejant la sang del paviment de l’habitatge, presumptament per a amagar proves. Al fill el localitzaren i l’arrestaren una hora i després. Tots dos estan acusats dels delictes d’assassinat, segrest i delicte contra la intimitat.

Les primeres indagacions apunten a una discussió per un presumpte robatori entre les parts com a detonant del crim. La víctima i l’arrestat feia dies que discutien sobre un possible robatori del primer al segon dels diners, documentació i les claus del domicili on estava vivint amb la mare. Segons el relat policial, el dia dels fets, el detingut es va presentar de matinada al pis on residia la víctima per a reclamar les pertinences i va iniciar una discussió que va acabar amb el segon malferit i amb un fort colp al cap, que relacionen com a causa principal de la mort, hores després. Malgrat quedar inconscient, durant les següents 15 hores l’arrestat, presumiblement amb l’ajuda de la mare, va sotmetre la víctima a un constant i innecessari sofriment. I finalment, veient que no reaccionava, van alertar els serveis sanitaris, i intentaren ocultar la seua participació en els fets.