.

Dol per un nou atac masclista

Dol per un nou atac masclista

Una dona de 43 anys ha mort a Vilanova i la Geltrú a mans de la seva parella sentimental en un nou crim masclista. Segons fonts de la investigació, la policia local ha detingut el presumpte autor de l’assassinat aquesta matinada, que ha cremat la víctima als afores de la ciutat, concretament al camí del Puilar. El detingut, marit de la víctima, tenia una ordre d’allunyament per diverses denúncies per violència de gènere, segons ha avançat aquest migdia la Cadena Ser.

Es tracta d’un nou cas de violència de gènere, el segon en poc més de dues setmanes a Vilanova i la Geltrú. El passat dia 22, un altre home va assassinar a ganivetades la seva parella sentimental a l’avinguda de Cubelles.

El govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament l’homicidi d’una dona a Vilanova i la Geltrú víctima de violència masclista i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

La presidenta de l’ICD ha recordat que “la lluita contra la violència masclista i la seva eradicació és una prioritat pel Govern de la Generalitat de Catalunya” i ha reiterat el ple suport del Govern a les dones que travessen situacions de violència masclista i al seu entorn, així com el compromís d’avançar en la seva protecció, la coordinació i els mecanismes de prevenció i detecció precoç.

Montse Gatell ha explicat que “la violència contra les dones està profundament arrelada a les estructures socials i existeix perquè hi ha un sistema que encara la tolera i es resisteix a eradicar la desigualtat entre dones i homes”.

La presidenta de l’ICD ha subratllat que “és urgent que es produeixi un canvi de mentalitats que faci que el maltractament contra les dones i les desigualtats de gènere siguin impensables”. I ha destacat la importància i la necessitat de “crear i divulgar des de tots els àmbits discursos de reconeixement a la dignitat, el respecte i la llibertat de les dones”.

L’ICD ha activat el Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista, que posa a disposició de les dones, filles i fills i d’altres familiars assistència psicològica immediata i especialitzada. Aquest suport té l’objectiu d’alleugerir el dolor i el patiment i facilita un procés de reparació de les conseqüències traumàtiques en els casos més greus de violència masclista. El servei també ofereix intervencions a nivell comunitari.

Les dones que es trobin en aquesta situació o les persones del seu entorn poden trucar al telèfon 900 900 120, que és un servei 24 hores, confidencial i gratuït, o adreçar-se a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori de Catalunya.

Eix Diari _ GDDC