.

Imatge de la Cúpula de la Sostenibilitat de Còdol Educació. Foto: Cedida

Aquest dimecres 31 de gener el Refugi 1 ha acollit la inauguració i presentació de la Cúpula de la Sostenibilitat. Un projecte de consciència Ecosocial ideat per Còdol Educació i que amb el suport del Port Tarragona convida a capgirar la nostra relació amb el planeta, la comunitat i nosaltres mateixes. Es tracta d’un espai immersiu amb noves propostes per a tots els públics. La Cúpula de la Sostenibilitat obrirà les portes al públic de l’1 de febrer fins al 30 d’abril. El projecte ha comptat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Tarragona i la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’editorial AkiaraBooks. La cúpula és un element itinerant que ara fa parada durant 3 mesos al Moll de Costa del Port de Tarragona amb una espectacular posta en escena on es desenvoluparan 7 propostes immersives i diverses activitats educatives, artístiques i culturals. Per poder participar, és aconsellable inscriure’s prèviament a través la pàgina oficial www.codoleducacio.com.

Una altra imatge de la cúpula. Foto: Cedida

A les 10 h del matí el Refugi 1 del Moll de Costa ha obert les portes per a presentar el nou projecte de Còdol Educació que aterra al Camp de Tarragona novament. Un projecte que ha estat presentat pel president del Port de Tarragona, Saül Garreta, qui ha volgut assenyalar com la vocació del Port va més enllà dels paràmetres empresarials i es tradueix en un fort compromís cultural, social i mediambiental per la ciutat. Garreta ha agraït a Còdol i a les entitats col·laboradores la confiança per triar un dels espais del Port Tarragona, el Refugi 1, per a un projecte com la Cúpula de la Sostenibilitat. Garreta ha recordat que els espais del Port s’han convertit, al llarg dels anys, en escenari de nombrosos esdeveniments d’alt interès ciutadà com és el cas de la Cúpula Geodèsica.

Per altra banda, Ramon López Monné, Cap de Divisió de Port Ciutat, també ha volgut ressaltar com el Moll de Costa és avui dia un dels paratges més emblemàtics i arrelats en la història de Tarragona i amb l’objectiu de consolidar aquest referent el Port de Tarragona continuarà treballant per acollir projectes artístics, culturals i socials. Per finalitzar la presentació, Maria Adzerias, sòcia de Còdol Educació i responsable del projecte, ha explicat de forma molt gràfica i detallada en què consisteix la Cúpula de la SOStenibilitat, com s’han ideat les diferents activitats per arribar a tot tipus de públics i com s’hi pot participar fent les reserves a http://www.codoleducacio.com/oh.

Una altra instantània de la cúpula. Foto: Cedida

A continuació totes les persones que han assistit a l’acte han pogut fer un petit recorregut per l’interior de la cúpula i fer un tast de la projecció audiovisual.

La Cúpula de la SOStenibilitat

Els propers mesos es podran viure, al Refugi 1 del Moll de Costa, set experiències artístiques i culturals a dins d’un escenari inèdit: una cúpula geodèsica de 10 metres de diàmetre i 5 metres d’altura, un espai singular d’un conjunt d’activitats immersives, artístiques i participatives, pensades i dissenyades per a tots els públics. Aquestes experiències aposten per una tasca d’eco-alfabetització imprescindible en un context de crisi ecològica global per tal de contribuir a un canvi de model cultural per abordar, des de l’esperança activa i la visió transformadora de la realitat, els reptes majúsculs als quals s’enfronta la humanitat.

La cúpula de la Sostenibilitat s’instal·la al Refugi 1 del Moll de Costa de l’1 de febrer al 30 d’abril. Foto: Cedida

Una experiència sensorial

Aquesta espectacular posada en escena aposta per al desenvolupament de la consciència ecosocial. L’interior de la cúpula geodèsica, construïda per un equip d’arquitectes experts en bioconstrucció, està equipada amb la més nova tecnologia de projecció fulldome360 que permet projectar imatges sobre la superfície d’una mitja esfera embolcallant les persones amb impressionants paisatges i efectes visuals que es troben a l’interior de la cúpula geodèsica.

Aquesta tecnologia, juntament amb disseny artístic, la música i la narració d’una guia genera una presentació espectacular per aconseguir una autèntica immersió de les persones que hi participin per tal que impacti en l’emoció, generi reflexió i convidi a l’acció. L’experiència uneix l’espectacularitat de les imatges, del moviment i dels so per connectar amb les emocions de les persones participants i, al mateix temps, convida a participar en activitats i a interactuar amb les altres persones presents.

Una imatge de la cúpula. Foto: Cedida

Programació

El calendari d’activitats i el detall de cada proposta es pot consultar al dossier oficial del projecte https://tuit.cat/h3jtw.

La Cúpula permet acollir públic de tot tipus i edats. Presenta una experiència dissenyada i pensada per alumnes de primària. Una experiència de moviment corpòria i sensorial per sentir la connexió amb la natura i entendre que formem part d’una unitat indestriable.

La programació també està oberta a la participació d’alumnes de secundària. En aquest cas, l’experiència immersiva consisteix en prendre consciència de les conseqüències de la crisi climàtica i descobrir els principis de la vida a través de la interacció amb cinc ginys artístics.

Durant els caps de setmana, el públic familiar podrà gaudir de diferents trobades i propostes detallades al dossier del projecte. Per poder participar, és aconsellable inscriure’s prèviament a través la pàgina oficial www.codoleducacio.com.