.

Els dos grups han s’han escridassat mútuament amb consignes com ‘Fora els feixistes dels nostres barris’ i ‘No esteu sols, esteu amb els polls’.

Una cinquantena d’ultres, convocats per ‘Por España me atrevo’, s’ha concentrat aquest dissabte al migdia a pocs metres de la seu de la CUP a Barcelona. Han arribat fins a la cruïlla dels carrers Sardenya i Casp, on els ha frenat un cordó dels Mossos. Darrere de les tanques, s’hi han concentrat uns centenars de persones que han respost a la crida la CUP per blindar la seva seu, on aquest dissabte es reunia el seu Consell Polític.

Durant poc més de mitja hora, els dos grups s’han escridassat mútuament amb consignes i càntics contraris. Els cupaires han reclamat ‘Fora els feixistes dels nostres barris’, ‘Us cremareu de tant Cara al Sol’ i ‘Vosaltres, feixistes, sou els terroristes’. La concentració de l’ultra dreta els ha respost amb ‘No esteu sols, esteu amb els polls’, ‘I-inte-intel·ligència’, ‘Aigua i sabó són la solució’ i ‘Els carrers ja no són vostres’.

Els convocats per ‘Por España me atrevo’ han llegit un manifest en què han assegurat que no es tractava d’una “manifestació agressiva” i en aquest sentit han agraït als cupaires haver “radicalitzat el procés separatista i haver-lo portat a un carreró sense sortida”. “Alguns us volen il·legalitzar: nosaltres sempre hi estarem en contra perquè sou una fàbrica de patriotes”, rebla el manifest.

Inicialment els simpatitzants de la CUP s’han concentrat a la vorera del carrer Casp però després han ocupat també l’asfalt. Després de la la reunió del Consell Polític, la número 2 de la CUP per Barcelona al 21-D, Maria Sirvent, ha lamentat que la Junta electoral “no hagi dubtat en prohibir llaços grocs” i en canvi s’hagi “inhibit en prohibir manifestacions feixistes” després de la denúncia dels cupaires en aquest sentit.