.

El Ninot i la Ninota acompanyant la Bóta del Carnaval 2014 de Tarragona

El Ninot i la Ninota acompanyant la Bóta del Carnaval 2014 de Tarragona

Aquest migdia la Plaça de la Font ha rebut el sèquit del Rei del Carnaval i la Reina Concubina en l’acte de presentació de la Bóta i del Ninot i Ninota carnestoltes.

Pere Estadella i Jordina Ros, de l’Associació per a la Conservació de Figures Festives, encarregats dels tres elements expliquen a Tarragona21 que enguany es torna a recuperar la bóta com a recipient i no com a calçat com es va fer l’any anterior de forma simpàtica, tot i que en una mida menor a la d’anys enrere simulant “menys pressupostos” i a partir d’una història.

Estadella explica que “la Ninota ha creat una empresa i s’ha descobert que del pressupost municipal per al Carnaval ha fet desviaments sospitosos com per exemple una clínica d’estètica i ha estat imputada a espera de judici, el Ninot també podria estar implicat”. Una forma de lligar i buscar la sàtira a partir de l’actualitat, com també s’ha volgut fer amb la Bóta on es poden llegir missatges com ”Jo també vull decidir… si ser gran o petita, si fumar o no marihuana, si avortar, el tipus de sexe…” rodejada d’un entramat de filferro amb punxes com a “obstacles”.

La Bóta del Carnaval 2014 de Tarragona

La Bóta del Carnaval 2014 de Tarragona

Els ninots mesuren uns 2’50 metres, es fabriquen des de fa 33 anys a base de paper cartró i estructura interna de fusta i es vesteixen segons els colors de les comparses de cada any. “No ens fa pena que es cremin en acabar la festa, ja que com a autors encara que sigui una obra efímera, un cop creat i mostrat ja ens sentim satisfets i realitzats” comenten a aquest digital.

Tots dos ninots formaran part de la rua a la comparsa del Rei i Reina del Carnaval i seran cremats junt amb la Bóta a la Plaça de la Font la nit del dimarts 4 de març a les 21.40h

Pots consultar el Programa de Carnaval 2014 en -aquest enllaç-

-Adrià Recasens-

/* JS para menú plegable móvil Divi */