.

Imatge que ofereix avui la construcció del temple d'Angkor

Una batalla d’aigua entre vaixells en un recorregut en plena selva cambodjana, desplaçant-se per l’entorn del conegut temple d’Angkor serà la gran novetat en les atraccions de Port Aventura d’aquesta temporada. A partir de l’11 d’abril arrenca de nou el parc temàtic, i amb una inversió de deu milions d’euros ho farà perquè les famílies puguin viure noves sensacions, com seguir el curs d’un riu en plena selva tropical plena de perills que apareixen per sorpresa i on els que vagin al vaixell -fins a vuit persones- podran respondre els perills disparant aigua amb uns canons. L’atracció du per nom ‘Angkor: Aventura al regne perdut’.

L'atracció inclou un poblat, d'on apareixeran sorpreses

L’atracció tindrà 300 metres de longitud, el doble de l’habitual en aquests casos, i una llarga durada de 10 minuts, perquè els participants quedin ben impregnats de les noves sensacions. Una atracció de les clàssiques de Port Aventura té, com a molt estirar, una durada de tres minuts.

S’ha buscat i s’ha recreat per això la imatge del temple d’Angkor, d’on sortirà un riu. Les sorpreses, el recorregut i l’ambient selvàtic són els tres elements novedosos. Del riu descendiran dos vaixells que s’enfrontaran entre ells a cops de canonades d’aigua, a la vegada que de la selva apareixeran sorpreses, com ara animals mecànics amb els quals caldrà fer alguna activitat, mentre el públic que contempli l’atracció podrà, des de diferents balconades, disparar aigua als dos vaixells.

Les obres de la nova atracció es troben ja molt avençades i tota la part del riu i l’estructura dels edificis i alguns complements ja està enllestida. Avui s’ha organitzat justament una visita a la premsa. El lloc es troba a la zona de Xina, sota el Shambala, i suposa una ampliació d’uns terrenys que ja són de Port Aventura, de 10,5 hectàrees, però que fins ara eren erms. Port Aventura, que l’any que ve farà 20 anys d’existència, segueix amb la política d’obrir una nova atracció cada any.

Vuit persones en cada embarcació

Luis Valencia, director d’operacions del parc, ha indicat que la novetat sobre altres recintes és que en aquest hi juga molt el factor sorpresa. En altres atraccions semblants, l’espai de batalla naval és tot visible, mentre que aquí, els participants van seguint el curs d’un riu que va dibuixant meandres, en una selva atapeïda i d’on no se sap què passarà. Hi haurà 14 embarcacions amb una capacitat per a vuit persones, per la qual cosa en cada hora hi podran desfilar fins a 726 persones. A cada banda del vaixell hi haurà experiències noves, de manera que el públic pot repetir canviant de costat.

Unes 300 persones treballen en moments punta en l’atracció. Quant a empreses, han estat al voltant de 30 les que hi participen. Les obres duraran vuit mesos i mig -van començar en agost de 2013- i acabaran a principis d’abril. En les properes setmanes es faran les proves amb les embarcacions.

L’Angkor real vista per National Geographic (en anglès), en aquest enllaç.