.

.

TOTS 21

La jove arquera Èlia Canales

La jove arquera Èlia Canales, en representació del Club de Tir amb Arc Constantí, s’ha proclamat campiona d’Espanya en categoria cadet en el Campionat d’Espanya de Tir amb Arc en Sala que s’ha celebrat aquest cap de setmana (18 i 19 de febrer) a Pamplona.

Ha estat un campionat que ha comptat amb la participació de més de 190 arquers, i on ha destacat l’excel·lent organització i nivell competitiu.

El dissabte 18 va tenir lloc la fase classificatòria, en la que Èlia Canales va quedar primera classificada en la seva categoria, amb una puntuació de 561 punts sobre 600, aconseguint el rècord absolut de Catalunya que estava imbatut des de feia deu anys.

El diumenge 19 es van disputar les eliminatòries. L’arquera del Club constantinenc va iniciar la seva participació a setzens de final derrotant per 6-0 la castellanolleonesa Isabel Rodriguez. En el següent enfrontament, a vuitens de final, va superar la companya de l’equip català Alba Ortega de l’Arboç.

Ja en quarts de final, superava la valenciana Laura Warmuz per 6-2. En semifinals l’eliminatòria va ser força complicada, davant la madrilenya Sandra Nieva, que amb el recolzament dels seus entrenadors de l’equip nacional va començar guanyant. Tot i això, Èlia Canales va aconseguir remuntar per acabar imposant-se per 6-4 amb un impressionant ple de 30 sobre 30.

A la gran final, la rival va ser la basca Eider Vázquez. Un duel apassionant, en el que Èlia Canales no va deixar escapar cap set, imposant-se per 6-0, i proclamant-se de manera brillant campiona d’Espanya.
Es tanca així una gran temporada per Èlia Canales, que després de guanyar la Lliga Catalana, el Campionat Provincial de Tarragona, el Campionat de Catalunya i acabar en vuitena posició en la World Cup Indoor de Nîmes, finalitza la temporada Indoor amb l’or del Campionat d’Espanya i batent el rècord absolut de Catalunya.