.

Imatge de l'aplicació mòbil

Una aplicació mòbil de la URV permet acreditar el nombre d’ocupants que hi ha en un vehicle. L’aplicació, desenvolupada per l’empresa spin off STAITEC a partir de la patent generada pel grup de Recerca CRISES, de la URV ha estat cofinançada per l’empresa Abertis Telecom i la Universitat. Permet certificar el nombre de persones que hi ha en un cotxe o en algun altre espai en un moment concret.

Està pensada perquè els usuaris puguin gaudir de manera còmoda dels avantatges reservats als vehicles d’alta ocupació, que circulen amb 3 o més passatgers, com per exemple preus de peatge més barats o accés a places d’aparcament reservades en entorns urbans.

L’empresa Abertis Telecom participa en qualitat de soci industrial en el procés de valorització d’aquesta tecnologia, i presentarà l’aplicació al Mobile World Congress del proper 24 de febrer.

Preservant l’anonimat

La tecnologia generada permet certificar el nombre de persones que comparteixen un vehicle durant un trajecte sense que els usuaris hagin de revelar la seva identitat, garantint, per tant, el seu anonimat. Aquesta és la característica principal de l’aplicació per a telèfons mòbils que, a petició d’Abertis Telecom, la URV i l’empresa STAITEC han desenvolupat a partir del coneixement generat pel grup de recerca CRISES.

Un cop certificat que el número de passatgers que viatgen dins un vehicle és el requerit, l’aplicació permet accedir a serveis reservats a aquest tipus de vehicles:  aparcar en places reservades, gaudir de descomptes en peatges o poder circular per carrils reservats dins la ciutat, per exemple. “Bàsicament, el que l’aplicació permet és certificar el compliment de les regles del joc. Que només els vehicles que realment estiguin plens puguin fer ús dels serveis i avantatges reservats a aquests tipus de vehicles.”, explica Josep Maria Gastó, responsable d’STAITEC.

/* JS para menú plegable móvil Divi */