.

.

TOTS 21

Façana del Palau de Justíia de Tarragona. Foto: ACN

Una conductora de 82 anys que va topar contra tres cotxes circulant en sentit contrari per l’autovia A-7, a Tarragona, s’enfronta a una pena de quatre mesos de presó per un suposat delicte contra la seguretat viària. Aquesta és la petició que ha efectuat fiscalia en les conclusions provisionals del cas demanant l’obertura de judici oral.

La dona, que presentava “un deteriorament cognitiu moderat greu per demència” que no estaria vinculada amb cap efecte greu sobre les capacitats cognitives, conduïa el seu vehicle per la carretera TP-2039 de Tarragona quan va entrar a l’autovia A-7 pel carril de sortida, al punt quilomètric 1.168. Després de circular en sentit contrari pel carril ràpid durant dos quilòmetres, forçant molt usuaris a maniobrar per evitar xocar-hi, va col·lidir contra tres vehicles.

A banda de la pena de presó, el ministeri públic reconeix l’eximent incompleta d’alienació mental, demana també que se li retiri definitivament el permís de conduir com a “mesura de seguretat”. També se li requereix que indemnitzi els conductors contra els quals va topar.