.

Meritxell Ordóñez, dissenyadora de la mascota

Meritxell Ordóñez, dissenyadora de la mascota

L’estudiant de primer d’Il·lustració a l’Escola d’Art i Disseny de Diputació a Tarragona (EADT) Meritxell Ordóñez ha estat seleccionada en un concurs entre els alumnes dels centre d’educació artística de Diputació a Tarragona i Reus. La creació d’aquesta tarragonina serà la mascota de la celebració del Mundial de Patinatge Artístic Reus 2014, sota el nom d’Skaty, tal com han escollit els nenes i nenes que han visitat el Parc de Nadal de la ciutat.

La mascota evoca la rosa d’un dels vitralls de la casa Navàs de la ciutat. Es basa per tant, en el símbol heràldic de la ciutat de Reus, així com en un dels seus referents modernistes principals. Aquesta mascota, patinadora i somrient alhora, recorda l’estil modern, gairebé abstracte, de Joan Miró, amb els seus colors plans, intensos i les seves geometries contundents.

La proposta de Meritxell Ordoñez ha estat l’escollida per un jurat format, entre d’altres, per Sebastià Domènech, regidor d’esports de la ciutat; la patinadora del Reus Deportiu Laura Sánchez, així com per un representant de Basora & Basora, empresa responsable de comunicació del Mundial de Patinatge 2014 de Reus. Els directors de les Escoles d’Art i Disseny de Diputació a les ciutats de Reus i Tarragona també van formar part del jurat. S’ha tingut en compte el valor simbòlic de la mascota presentada, i la seva adaptabilitat a tot tipus de suports comunicatius. El concurs estava dotat amb un premi de 800 euros, a banda del prestigi que implica haver estat l’autora de la mascota del Mundial de Patinatge Artístic 2014, a Reus, que tindrà lloc del 27 de setembre a l’11 d’octubre.

La mascota portarà el nom de Skaty, tal com han decidit, a través d’un concurs, els nens i nenes que han visitat el Parc de Nadal de Reus. En l’elecció del nom van participar un total de 1.026 nens; i Skaty amb 144 vots va ser la proposta més votada.

Meritxell Ordoñez està estudiant primer curs del Cicle Formatiu d’Il·lustració a l’EADT, complementant els seus estudis anteriors en Història de l’Art. Col·laborarà amb l’Agència de Comunicació “Basora & Basora” com a alumna en pràctiques, on podrà aprendre com és el treball dels professionals del disseny i la comunicació i, alhora, participarà en el procés d’adaptació de la seva mascota a les diferents accions comunicatives del Mundial de Patinatge Artístic 2014.