.

Una imatge del vaixell TR Lady. Foto: Cedida

El vaixell TR Lady està atracat fins avui al Moll de Catalunya del Port de Tarragona. Es tracta d’un vaixell graneler que porta instal·lat un sistema denominat ‘Anemoi Rotor Sails’ de l’empresa Anemoi.

El sistema potencia la propulsió assistida pel vent mitjançant la instal·lació d’unes ‘veles classificades com a tecnologia d’estalvi d’energia. Aquesta tecnologia està inspirada en la història per a produir una solució sostenible i de cura mediambiental alineada a les necessitats actuals i de futur.

Les denominades ‘Rotor Sails’ són un nou sistema d’estalvi d’energia per a la indústria naviliera que aprofita el vent per proporcionar propulsió auxiliar als vaixells, reduint el consum de combustible i emissions. Per a embarcacions amb operacions de càrrega complexes es desenvolupa un sistema de ‘rieles’ patentat que permet moure les veles al llarg de la coberta del vaixell perquè les grues puguin carregar i descarregar amb eficàcia i sense obstruccions.

El vaixell porta instal·lades 3 veles ‘Rotor Sails’. El Sistema inventat per Anemoi configura la instal·lació d’unes veles mecàniques compostes de cilindres alts que, quan es giren, aprofiten l’energia renovable del vent per a propulsar el vaixell. El resultat és una empenta addicional reduint significativament el consum de combustible i redueix les emissions nocives que entren dins la nostra atmosfera.

El transport marítim enfronta desafiaments crítics ara i en el futur pròxim. L’estratègia inicial i el marc per a la reducció d’emissions per a 2050 de l’Organització Marítima Internacional catalitzaran l’enfocament de la indústria en l’eficiència energètica i la reducció d’emissions.

El Port de Tarragona continua en el seu compromís per crear i desenvolupar estratègies més verdes, sostenibles i de cura mediambiental. Rotor Sails, és una tecnologia renovable provada en el sector del transport
marítim que pot ajudar a aconseguir objectius de reducció d’emissions.

Vero Tapias

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */